Δευτέρα, Αυγούστου 27, 2012

ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ : ΟΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ CATERING


Στην ανακοίνωση του Σωματείου Εστιατόρων Ροδόπης απάντησαν οι ξενοδόχοι της Κομοτηνής σχετικά με τη σίτιση των συνοριοφυλάκων στην πόλη μας και τον «υποτιθέμενο» αποκλεισμό τους από το διαγωνισμό για τα catering.
Οι ξενοδόχοι αφού πρώτα δηλώνουν ότι «συγκινήθηκαν από τις θερμές ευχαριστίες» των εστιατόρων τονίζουν ότι οι ίδιοι δεν είναι άσχετοι με τους νόμους και τις διατάξεις της σίτισης, για την οποία οι εστιάτορες δεν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις.
Τέλος, ευχαριστούν τους εστιάτορες που προκάλεσαν την ευκαιρία, με την ανακοίνωση τους, να δημοσιοποιηθεί η αλήθεια για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Στο πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρεται :

«Οι Ξενοδόχοι της Κομοτηνής που φιλοξενούν τους διαμένοντες στην πόλη μας συνοριοφύλακες, «συγκινήθηκαν από τις θερμές ευχαριστίες» του Σωματείου Εστιατόρων Ροδόπης, οι οποίοι θεώρησαν ότι έχουν αγνοηθεί, ως τοπικές επιχειρήσεις, όπως ισχυρίζονται, στη σίτιση των υπηρετούντων στα σύνορα της Θράκης.
Οι ξενοδόχοι, των οποίων οι υποχρεώσεις στα καταλύματά τους συνυπάρχουν με την τροφοδοσία, δεν είναι άσχετοι με τους Νόμους και τις διατάξεις της σίτισης.
Στις συσκέψεις οποιαδήποτε νόμιμη προσφορά της σίτισης ήταν υπό συζήτηση. Σε διαφορετική παροχή υπηρεσίας υπάγονται τα εστιατόρια και οι ταβέρνες και σε διαφορετικές υπηρεσίες υπάγονται τα catering.
Το catering προϋποθέτει ειδική άδεια, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΦΕΤ, του ISO και του HACCP, βάσει των οποίων η μεταφορά και η διανομή των φαγητών υπάγονται σε ειδικές διατάξεις της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων που διατίθενται σε μαζικές εστιάσεις.
Υπό τις προϋποθέσεις αυτές μία προσφορά υπήρξε, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Κατόπιν τούτων ευχαριστούμε τους εστιάτορες Ροδόπης, με τους οποίους υπάρχει αποδεδειγμένα συνεργασία, που προκάλεσαν την ευκαιρία να δημοσιοποιηθεί η αλήθεια για τη συγκεκριμένη περίπτωση».

http://fonirodopis.gr/


Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=67424:--------------catering&catid=74:sites&Itemid=54#ixzz24jWTGgl7 
Seleo.gr News 
ΠΡΕΖΑ TV
27-8-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: