Πέμπτη, Αυγούστου 23, 2012

MONDE: Η ΑΘΗΝΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΑ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΑ ΝΗΣΙΑ-Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙ


ΟΙ ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ...ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΓΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΦΡΑΓΚΑ...ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ...ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ...ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...
Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ,ΔΗΛΩΣΕ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΦΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 
Στο ενδεχόμενο εμπορικής αξιοποίησης ακατοίκητων βραχονησίδων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Monde διευκρινίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για «ξεπούλημα». 


Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας απάντησε: «Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά, αλλά μόνο μερικές βραχονησίδες, ακατοίκητες, στο μέσο του αρχιπελάγους. Στην περίπτωση που δεν τίθεται πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, αυτές οι βραχονησίδες μπορούν να έχουν μία εμπορική εκμετάλλευση. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξεπουληθούν, αλλά να μετατραπεί ένα άγονο (που δεν χρησιμοποιείται) έδαφος, σε ένα κεφάλαιο το οποίο μπορεί να αποδώσει έσοδα, σε μία σωστή τιμή».
Παράλληλα ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση εάν «ανακτήσει την αναπνοή της» και «δοθεί λίγος αέρας». 

«Μια "Grexit" (σ.σ. έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη), όπως τη λένε, θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα και επιζήμια για την Ευρώπη. Οι κοινωνικές αναταράξεις θα μπορούσαν να γίνουν πολύ μεταδοτικές για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Σε συνδυασμό με την αστάθεια στην Εγγύς και στη Μέση Ανατολή, αυτό θα μπορούσε να γίνει ένας γεωπολιτικός εφιάλτης που θα ξεπερνούσε τα ελληνικά σύνορα. Προσθέτουμε βέβαια την αντίδραση των χρηματαγορών, που θα προέβλεπαν την έξοδο και άλλων ευρωπαϊκών χωρών (. . .) ένα ντόμινο», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τη συνάντηση του με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ ο Αντώνης Σαμαράς αποκάλυψε ότι θέλει να εξηγήσει στους δύο ηγέτες με λεπτομέρειες ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει κάτι και αλλάζει. 

«Η οικονομική ανάκαμψη είναι αναγκαία για να επιτύχουμε τους στόχους μας» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς και διευκρίνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν συζητάει προσαρμογές του προγράμματος μεταρρυθμίσεων. «Θέλουμε μόνο να είμαστε βέβαιοι ότι τους επιτυγχάνουμε διατηρώντας την κοινωνική συνοχή (. . .). Αλλά χρειαζόμαστε να ξαναπάρουμε ανάσα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Δίνουμε πολλαπλές μάχες σε πολλά μέτωπα: εναντίον μιας καταστροφικής ύφεσης, εναντίον μιας αρνητικής ψυχολογικής κατάστασης που έχει παρεισφρήσει, εναντίον του εξτρεμισμού, εναντίον της λαϊκιστικής δημαγωγίας. Και όλα αυτά σε ένα γεωπολιτικό πλαίσιο αυξανόμενης αστάθειας, με χιλιάδες λαθρομετανάστες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορά μας», επέμεινε ο Αντώνης Σαμαράς. 
REAL.GR
ΠΡΕΖΑ TV
23-8-2012

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που δεχόμαστε είναι να κοπούν οι β/ν σε οικόπεδα, δρόμους και πλατείες και ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ καθόσον ο,τιδήποτε άλλο αποτελεί "απώλεια κυριαρχίας".

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΛΑ ΔΙΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
Οι 5.000 κρητικοί Ηρακλειώται που στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν στο Ηράκλειο ΧΑ έδωσαν το παρόν στα εγκαίνια του νέου πολιτικού γραφείου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο Ηράκλειο Κρήτης (βλέπε φωτό). Στα εγκαίνια παραβρέθηκε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και υπεύθυνος περιφέρειας Κρήτης Καρεφυλλάκης Σταύρος. Από νωρίς η προσέλευση του κόσμου ήταν η αναμενόμενη: Όλοι οι ψηφοφόροι! Η ομιλία πραγματοποιήθηκε από το μπαλκόνι του γραφείου. Αυτό ήταν η καλύτερη απάντηση σε κάποιους γραφικούς οι οποίοι ενοχλούνται από τα γραφεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αλλά όχι από τα γραφεία του Πασόκ και των πολιτικών κομμάτων που διέλυσαν την πατρίδα μας. Επόμενος στόχος μας, σύντομα να έχουμε... βουλευτικό γραφείο στην Κρήτη!

Ανώνυμος είπε...

H XA να φυλάει τα βράδυα τα γραφεία της με εθελοντές άνεργους ψηφοφόρους της και να τους δίνει λίγα τρόφιμα.

Επίσης, θέλουμε οι χρυσαυγίτισσες να φιλοξενούν παιδιά ζευγαριών που δεν τα παίρνουν οι παιδικοί. Αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό και αναγκαίο και πρέπει να γίνει.

Τέλος θέλουμε να μαζεύει και φάρμακα η ΧΑ γιατί οι αναρχο-συστημικοί που μας κουμαντάρουν στη χώρα μας άφησαν άφραγκους, δίνουν όλα τα φάρμακα τζάμπα στους λ/μ και δεν έχουμε τα φάρμακά μας.