Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2012

ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΘ ΚΑΛΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ


Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων στις 8 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ απευθύνει το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ
Όπως τονίζει το Δίκτυο Συνδικαλιστών σε σχετική του ανακοίνωση, «με το νέο πακέτο σφαγιαστικών περικοπών των 11,7 δισ. ευρώ, που στο τέλος θα φτάσουν τα 22 δισ. ευρώ» η κυβέρνηση προωθεί μεταξύ άλλων «νέα τεράστια μείωση μισθών και συντάξεων, μείωση ή κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, κατάργηση ή συγχώνευση εκατοντάδων δημοσίων οργανισμών, εφεδρεία και απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο».


Την ίδια ώρα, προστίθεται στην ανακοίνωση, «η ανεργία έσπασε στη χώρα μας όλα τα μεταπολεμικά ρεκόρ, έχει φτάσει ήδη 24-25%», ενώ οι μισθοί στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα «μειώνονται δραματικά» και «ο δημόσιος και κοινωνικός πλούτος της χώρας ξεπουλιέται αντί πινακίου φακής».

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί παράλληλα ότι εάν εφαρμοστούν τα προωθούμενα μέτρα «ο λαός οδηγείται σε πλήρη φτωχοποίηση και η χώρα σε άτακτη χρεοκοπία». Κατηγορεί επίσης τον Πρωθυπουργό ότι «κρύβεται από το λαό» και για το λόγο αυτό «αποφεύγει να μιλήσει στην ΔΕΘ». «Με τη μαζική συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ, με σχεδιασμένη κλιμάκωσή τους, με την πιο πλατειά εργατική ενότητα και συσπείρωση, μπορούμε να τους διαμηνύσουμε ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν σε εργασιακό καθεστώς δουλείας και ανασφάλειας», προσθέτει.

Καλεί τέλος όλους τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις της 8ης Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην προσυγκέντρωση στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Εγνατίας και 5:30 μ.μ. και στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 6:00 μ.μ. ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
4-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: