Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2012

EΠΙΘΕΣΗ TΣΙΠΡΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΞΙΣΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΑΚΡΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


Το διακύβευμα πλέον είναι η προστασία της ίδιας της Δημοκρατίας, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του. 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμύτατη κριτική στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ επιτέθηκε σε όσους επιχειρούν να εξισώσουν τους αγώνες της αριστεράς με την ακροδεξιά.


Έκανε λόγο για ανάγκη αντιμετώπισης της κυβερνητικής προπαγάνδας: «υπάρχει ένα ενιαίο πολιτικό κέντρο που καθοδηγεί την επιχείρηση να περάσουν πάση θυσία τα νέα μέτρα κατεδάφισης της κοινωνίας, που συγκροτούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ».

Ταυτόχρονα, είπε, υπάρχει και «ένα ενιαίο κέντρο προπαγάνδας και χυδαιότητας, που είναι ακόμη πιο επικίνδυνο για τον τόπο» με στόχο να διασωθούν κεκτημένα και να διατηρηθεί στην εξουσία το πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα.

Κατά τον ίδιο, το συγκεκριμένο κέντρο προπαγάνδας διακινεί τη θεωρία των άκρων: «προσπαθούν να εξισώσουν τον αγώνα της κοινωνίας και των εργαζομένων με τη βία των παρακρατικών, επιχειρούν να εξισώσουν την αριστερή και προοδευτική παράταξη με την ακροδεξιά και τους νεοναζί».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που παρουσίασε στη ΔΕΘ, την προηγούμενη εβδομάδα, ασκώντας κριτική σε όσους επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις του σχετικά με την φοροδιαφυγή.

Εμείς θα υλοποιήσουμε το άρθρο 4 του Συντάγματος που λέει ότι ο κάθε πολίτης συνεισφέρει στα δημόσια έσοδα ανάλογα με τις δυνατότητές του. Με την κυβέρνηση της αριστεράς, ο φοροφυγάς δεν θα φορτώσει το λογαριασμό στην πλάτη του μισθωτού» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εν όψει της ψήφισης των μέτρων -μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος- υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει μπροστά, τόσο στη Βουλή όσο και στους ειρηνικούς αγώνες των εργαζομένων και των νέων.

Έθεσε μάλιστα με έμφαση το θέμα της προσωπικής ευθύνης του κάθε βουλευτή, έναντι της κομματικής πειθαρχίας.

«Ο λαός μας έριξε ήδη δύο μνημονιακές κυβερνήσεις, του κυρίου Παπανδρέου και του κυρίου Παπαδήμου. Σειρά έχει να τριτώσει το καλό» κατέληξε. 
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
19-9-2012

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπα το ενα ακρο κατηγορει το άλλο ακρο

Ανώνυμος είπε...

kala ta les , pali kala psifises ta "mesa" kai as se gamane akraia

Καμπούρης είπε...

η αλήθεια είναι πως η βλακεία των δύο άκρων και οι φασιστικές τους πρακτικές σε κάνουν καμιά φορά να σκέφτεσαι:
ρε δεν παν από κει που ρθαν και οι δύο...
Το θέμα είναι να βγάλετε τα μάτια σας μεταξύ σας και να αλληλοεξουδετερωθείτε χωρίς να σύρετε την κοινωνία σε νέο εμφύλιο...

Ανώνυμος είπε...

Μιλησαν τα μεσα,και κατηγορουν τα ακρα.Τρομοκρατικες ανταρτικες αναρχικες οργανωσεις παντου

Ανώνυμος είπε...

Ποιά μέσα βρε,μαζευτήκανε νεοδημοκράτες και του ΛΑΟΣ,μπορεί και πασόκοι και μιλάνε,αυτοί είναι οι νεοφιλελεύθεροι φασίστες.Τι να πούνε,φιλαράκια με τους φασίστες είναι.Η χώρα κινδυνεύει από δύο φασισμούς ή μάλλον από έναν ,με τσιράκια τους χρυσαυγίτες,για την βρώμικη δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

Όχι Τσιπρανδρέου δεν είναι απλά ίδια είναι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος για την ακρίβεια.Του νομίσματος της βίας και του φασισμού.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσίπρας είναι κεντρώος και καταδικάζει την "επαναστατική" δράση ακραριστερών τρομοκρατών