Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2012

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Νέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκινούν από βδομάδα οι κάτοικοι του Παρανεστίου που αντιδρούν στη μετατροπή του πρώην στρατοπέδου Πανταζόπουλου σε Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών.
Νέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκινούν από βδομάδα οι κάτοικοι του Παρανεστίου που αντιδρούν στη μετατροπή του πρώην στρατοπέδου Πανταζόπουλου σε Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών.
Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η αντιπολίτευση του οποίου ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου, Νίκου Καγιάογλου, και πρότεινε περισσότερο δυναμικές ενέργειες.

«Ας επικρατήσει η ψυχραιμία. Κανείς δεν θέλει το Κέντρο, αλλά δεν είναι λύση να βγαίνουμε με τα όπλα και να δίνουμε μάχη σώμα με σώμα με την αστυνομία», είπε στο «Εθνος» ο κ. Καγιάογλου, ο οποίος ζήτησε να αναρτηθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας στην είσοδο του δημαρχείου και να γίνει ειρηνική πορεία προς τον χώρο του στρατοπέδου.
Απομάκρυνση
Οι κινητοποιήσεις θα είναι καθημερινές έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας και οι κάτοικοι θα απαιτούν την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών, ενώ δεν αποκλείεται να οργανώσουν και ομάδες περιφρούρησης για να αποτρέψουν τη μεταφορά και νέου αριθμού ατόμων, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, σύντομα οι φιλοξενούμενοι μετανάστες θα γίνουν από 150 που είναι σήμερα 500. «Δεν θεωρώ ότι τιμωρείται ή ότι βλάπτεται η περιφερειακή ενότητα της Δράμας και η συγκεκριμένη περιοχή. Τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών ήταν μεμονωμένα και οι ακραίες αντιδράσεις δεν εκφράζουν ούτε χαρακτηρίζουν τον δραμινό λαό», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος.
Πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν ότι οι ξενοδοχειακές μονάδες έχουν πληρότητα 100% για τους επόμενους δύο μήνες, ενώ ήδη αναζητούνται τεχνίτες για να ασχοληθούν σε εργασίες στο στρατόπεδο, όπου διαμορφώνονται νέοι χώροι φιλοξενίας.
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
5-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: