Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2012

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ-ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥΣ


Την επιθυμία της κυπριακής κυβέρνησης να υπογράψει το μνημόνιο το συντομότερο δυνατό επεσήμανε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και εξέφρασε την ελπίδα απόψε, που θα επιστρέψει στην Κύπρο, να έχει στα χέρια του το τελικό αποτέλεσμα των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των κομμάτων.


Όσον αφορά στην επιστροφή της τρόικας στη χώρα, είπε πως δεν έχει καθοριστεί ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά αυτό πιθανόν να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι στόχος είναι τώρα η ολοκλήρωση της αντιπρότασης προς την τρόικα, αφού ολοκληρωθεί ο κοινωνικός διάλογος.

Για τις συζητήσεις στη Σύνοδο Κορυφής, ο κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν αποσαφηνίστηκε ούτε αν οι απευθείας ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών μπορούν να ισχύσουν αναδρομικά, ούτε αν είναι δυνατόν να γίνουν απευθείας ανακεφαλαιοποιήσεις από τον Μηχανισμό Στήριξης, πριν εγκριθούν οι σχετικές νομοθεσίες, το 2013.

«Έθεσα και εγώ αυτά τα ερωτήματα, χωρίς να πάρω θετική ή αρνητική απάντηση, αν και υπήρξε ανταπόκριση», είπε, σημειώνοντας ότι, όποτε και αν εξεταστεί το θέμα, για την Κύπρο θα είναι αργά, αφού ήδη έχουν δοθεί 2 δισ. ευρώ από το κράτος ως δόση για ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
19-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: