Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2012

Ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΛΙΑΤΣΟΣ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ...ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΉΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ!!!


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΛΙΑΤΣΟΣ ... ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΠΩΣ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ...ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΔΕΝΔΙΑ!!!
Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με τους παρουσιαστές της σημερινής εκπομπής «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» της ΝΕΤ, ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Αιμίλιος Λιάτσος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ σέβεται απολύτως τους κανόνες της ελευθεροτυπίας και το αποδεικνύει εμπράκτως στην καθημερινή παρουσίαση της επικαιρότητας και την προβολή όλων των απόψεων. Όμως, δεν μπορεί να αποδεχτεί την καταπάτηση στοιχειωδών κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Οι παρουσιαστές της σημερινής εκπομπής ‘ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ’ της ΝΕΤ, κ. Κώστας Αρβανίτης και κυρία Μαριλένα Κατσίμη, προέβησαν σε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, χωρίς μάλιστα να του δώσουν το δικαίωμα να εκφράσει τη δική του άποψη, ενώ με τα σχόλιά τους εμφανίστηκαν να προκαταλαμβάνουν το αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης».


ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ


                   ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»
     ΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΚΑΤΣΙΜΗ

Σήμερα το πρωί «κόπηκε» ακαριαία η εκπομπή «Πρωϊνή Ενημέρωση» των Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη από τη Γενική Διεύθυνση του Τομέα Ενημέρωσης της ΕΡΤ μετά από σχόλιο των δύο παρουσιαστών: Σχετικά με τα ιατροδικαστικά πορίσματα, που διαπιστώνουν βασανισμούς μεταξύ των 15 συλληφθέντων διαδηλωτών στη ΓΑΔΑ την 30η Σεπτεμβρίου, και τη στάση του Υπουργού Δημοσίας Τάξης κ.Δένδια, που είχε σπεύσει να διαψεύσει και ν΄ αναγγείλει μήνυση σε βάρος της GUARDIAN  για το σχετικό δημοσίευμα χωρίς να περιμένει καν την ολοκλήρωση των τυπικών, σε τέτοιες περιπτώσεις, διαδικασίων. Ας θυμηθούμε ότι είχε προηγηθεί η «μείωση» στο μισό της εξαιρετικά επιτυχημένης 4ωρης εκπομπής. Αποδεικνύεται έτσι ότι η τρικομματική κυβέρνηση θεωρεί τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, και πριν απ’  όλα τα τηλεοπτικά,  κυβερνητικό «τσιφλίκι» και εκπομπές δρομολογούνται  ή κόβονται χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα.  Όχι με βάση την ενημερωτική τους αξία, αλλά ανάλογα με το αν «ενοχλούν» ή προπαγανδίζουν την κυβερνητική πολιτική.
Έχοντας φιλοξενηθεί στην εκπομπή περισσότερες από μια φορά κι έχοντας έτσι διαπιστώσει την εξαιρετική της ποιότητα, την ενημερωτική της αξία και την πολύπλευρη ερευνητική προσέγγιση των ζητημάτων που έθιγε όχι μόνο από τη θέση του θεατή, θα ήθελα να εκφράσω την προσωπική μου διαμαρτυρία. Οι δύο παρουσιαστές πρέπει άμεσα να επιστρέψουν στην εκπομπή τους, αν μη τι άλλο για ν’  αποδειχθεί απ’  όσους έχουν ακόμα κάποιες πολιτικές ευαισθησίες ότι στη σημερινή Ελλάδα σε κάποιες περιπτώσεις τηρούνται  ακόμα τουλάχιστον τα προσχήματα της ελεύθερης διατύπωσης της δημοσιογραφικής άποψης, πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν και ιατροδικαστικές εκθέσεις…
                                                                     Αθήνα, 29.10.2012


http://kostasarvanitis.blogspot.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
29-10-2012

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επιτελους!η χουντα ηρθε και επισημα ρεεεε!οσο καθομαστε κα8 τους κοιταμε θα μας γαμανε και καλα θα κανουν!αξιοπρεπεια ρεεε!ας μας γαμησουν αλλα μαχομενους!

Ανώνυμος είπε...

oloi ston dromo!

Ανώνυμος είπε...

Ο Αιμίλιος Λιάτσος, το εγκάθετο σκουλίκι που "ξέρασε" το εργαστήριο δημοσιοκαφρίλας του MEGA, ένα ακόμη απόβρασμα της κοινωνίας σαν τον Παναγιωτόπουλο. Μας μείναν που μας μείναν τόσο λίγοι δημοσιογράφοι, έχουμε και τον Λιάτσο, την τηλεοπτική πουτάνα, να γαμάει την δουλειά όσων ακόμη τιμάνε το επάγγελμα. Του δώσαν και θέση στην ΕΡΤ του μουνόπανου, αλλά θα μας βρει μπροστά του και αυτός και όλοι οι δημοσιοκάφροι.

Ανώνυμος είπε...

Πα- λιατσε να δω που κρυφτείς όταν πέσουν. Και δεν θα αργήσει αυτή η ώρα. Καθικι προδότη κουκουλοφορε

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ. ΕΔΩ ΘΑ ΗΔΗ ΤΟ ΚΑΥΛΙ ΓΑΡΓΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΘΕΣΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΤΕ PLAYSTATION 3. ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ . ΓΟΥΣΤΑΡΩ.