Τρίτη, Οκτωβρίου 30, 2012

ΣΕ ΔΙΚΗ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΤΟΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Σχεδόν δύο χρόνια αφότου τοπικός αρχηγός νεοναζιστικού δικτύου εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τον ανήλικο γιο του, το αγόρι -ηλικίας 12 ετών σήμερα- οδηγείται ενώπιον δικαστηρίου και εφόσον κριθεί υπαίτιο για το έγκλημα θα είναι το νεότερο σε ηλικία άτομο που φυλακίζεται στην πολιτεία της Καλιφόρνια.


Με ένα 357-Magnum το δεκάχρονο τότε αγόρι δολοφόνησε εν ψυχρώ τον πατέρα του ενώ κοιμόταν στον καναπέ. Ο 32χρονος Τζεφ Χολ, ένας άνεργος υδραυλικός, ήταν τοπικός ηγέτης του νεοναζιστικού Εθνικοσοσιαλιστικού Κινήματος.

Οι εισαγγελείς ζητούν τον εγκλεισμό του παιδιού για το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα, επικαλούμενοι ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς -περιλαμβανομένου ενός περιστατικού κατά το οποίο επιχείρησε να πνίξει έναν δάσκαλο με καλώδιο τηλεφώνου.

«Στην πραγματικότητα, κάποιες φορές τα παιδιά -όπως όλοι μας- κάνουν πράγματα επειδή το θέλουν, και εκείνος αποφάσισε, όπως το έθεσε, να βάλει τέλος σε αυτό το 'θέμα πατέρα-γιου'» δήλωσε ο αντεισαγγελέας Μάικλ Σότσιο.

Ο ίδιος επιχειρηματολογεί ότι ο παιδί άρχισε να επιδεικνύει βίαιη συμπεριφορά από την ηλικία των πέντε ετών όταν και εκδιώχθηκε από το σχολείο -«πολύ πριν ο πατέρας του ενταχθεί σε νεοναζιστικό κόμμα».

Ο διορισθείς από το κράτος συνήγορος υπεράσπισης Μάθιου Χάρντι έχει υπογραμμίσει από πλευράς του μιλώντας στους New York Times ότι το αγόρι παρουσιάζει νευρολογικά και ψυχικά προβλήματα και «έχει εκτεθεί σε νεοναζιστικές συνθήκες» στο σπίτι του.

«Έχει εκτεθεί σε συνθήκες βίας. Πρέπει να διερωτηθούμε: Αυτό το παιδί γνώριζε πραγματικά ότι αυτή η πράξη είναι λανθασμένη με βάση όλα αυτά τα πράγματα;» λέει ο Χάρντι.

Ο Τζεφ Χολ είχε στο παρελθόν πάρει μαζί του το αγόρι -το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά του- σε περίπολο στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού και του είχε δείξει πώς να χρησιμοποιεί όπλο.

Το αγόρι είπε πέρυσι στους ανακριτές ότι πήρε ένα 357-Magnum από τη ντουλάπα, το έστρεψε στο αυτί του πατέρα του ενώ εκείνος κοιμόταν στον καναπέ και πάτησε τη σκανδάλη. Μετά έτρεξε στο δωμάτιό του και έκρυψε το όπλο κάτω από το κρεβάτι του, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Όπως είπε νόμιζε πως ο πατέρας του θα εγκαταλείψει τη θετή του μητέρα και δεν ήθελε να χωριστεί η οικογένεια.

Η θετή μητέρα του αγοριού ανέφερε στις Αρχές ότι ο Τζεφ Χολ χτύπαγε, κλότσαγε και φώναζε στο γιο του γιατί κάνει πολύ θόρυβο και γιατί τον ενοχλεί.

Ο Χολ και η βιολογική μητέρα του παιδιού είχαν περάσει από ένα ταραχώδες διαζύγιο και μία μάχη επιμέλειας, αλληλοκατηγορούμενοι για κακοποίηση του γιου τους.

Εφόσον θεωρεί ποινικά υπαίτιο για το φόνο, το αγόρι θα κρατηθεί σε αναμορφωτήριο έως την ηλικία των 23 ετών.

Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
30-10-2012

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ηρωας ειναι το παλικαρακι!!!ενας νεοναζι λιγοτερος!!!σκατα στον ταφο του

Ανώνυμος είπε...

τουλάχιστον αυτός δεν θα γίνει σαν την αποτριχωμένη την κασιδιάρα (αυτήν καλέ που ήθελε να γίνει χορεύτρια, αλλά η πουτάνα η ζωή της τα έφερε έτσι που πρέπει να παριστάνει τον άντρα)

Ανώνυμος είπε...

Οταν σπειρεις βια θεριζεις βια...