Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2012

ΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ 60ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΠΩΣ ΤΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ



"Παγωμένη" η μικρή κοινωνία της Γαλατινής Κοζάνης συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία τον 60χρονο οικοδόμο που έβαλε τέλος στη ζωή του όταν έμαθε ότι κόπηκε η αναπηρική του σύνταξη των 300 ευρώ τον μήνα, που ήταν και το μοναδικό του εισόδημα τα τελευταία χρόνια, ύστερα από εργατικό ατύχημα που είχε σε οικοδομή.
Ο Γιώργος Χατζής, που άφησε πίσω του σύζυγο, τρία παιδιά και δύο εγγόνια, αγνοούνταν από τις 29 Αυγούστου. Ολοι ήξεραν τι είχε συμβεί, αλλά δεν είχε βρεθεί η σορός του παρά τις εκτεταμένες αναζητήσεις, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, όταν ένας βοσκός είδε έντρομος έναν ανθρώπινο σκελετό κρεμασμένο με ζώνη σε έναν βράχο, σε ορεινή περιοχή της Σιάτιστας.

Η ταυτοποίηση ήταν εύκολη υπόθεση, αφού βρέθηκαν δίπλα του προσωπικά του αντικείμενα και το κινητό του τηλέφωνο. Με αυτό είχε τηλεφωνήσει στη γυναίκα του τη μέρα της εξαφάνισης, λέγοντας: «Μη με ψάχνετε. Είμαι ένας άχρηστος, αποτυχημένος. Δεν έχω τίποτα να προσφέρω». Λίγες ώρες νωρίτερα είχε επισκεφθεί τον δικηγόρο του στην Κοζάνη και τα γραφεία του ΙΚΑ στη Σιάτιστα για να ρωτήσει αν έχει ελπίδες να διεκδικήσει την εκ νέου χορήγηση της αναπηρικής του σύνταξης που του είχε κοπεί μία εβδομάδα πριν και είχε πάρει αρνητική απάντηση.«Ο Γιώργος δούλευε στις οικοδομές μέχρι που είχε μια άσχημη πτώση που του σύνθλιψε το γόνατο. Εκανε απανωτές επεμβάσεις και του χορηγήθηκε αναπηρική σύνταξη 300 ευρώ», είπε στο «Εθνος» ο συγχωριανός του και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γαλατινής Παύλος Μέτσιος και πρόσθεσε: «Τις τελευταίες μέρες πριν χαθεί τον βλέπαμε πολύ πεσμένο. Ηταν σκεφτικός, λιγομίλητος και απέφευγε την παρέα. Είχε αγωνία πώς θα τα βγάλει πέρα τον χειμώνα».
Οπως έγινε γνωστό από το ΙΚΑ Κοζάνης, ο 60χρονος πέρασε πρόσφατα από την ειδική επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, μετά τη λήξη της ισχύος της αναπηρικής του σύνταξης. Εκεί του δόθηκε πολύ χαμηλό ποσοστό αναπηρίας που δεν δικαιολογεί τη χορήγηση σύνταξης και έτσι αυτή διακόπηκε.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας έδινε το στίγμα του αγνοούμενου σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από το σημείο όπου βρέθηκε, παρόλο που ο αυτόχειρας είχε κρεμαστεί από την κεραία της (!), στην περιοχή Βέλια.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
ΕΘΝΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
9-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: