Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2012

ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και συγκεκριμένα στον έβδομο όροφο, όπου λειτουργούν τα κρατητήρια, από φωτιά στον χώρο του επισκεπτηρίου. Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του «Εθνους της Κυριακής», ένας Ρουμάνος κρατούμενος αντιδρούσε επειδή, παρόλο που έχει καταδικαστεί και θα έπρεπε να έχει οδηγηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα, εξακολουθεί να κρατείται στη ΓΑΔΑ λόγω έλλειψης χώρου στις φυλακές!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος έχει κριθεί ένοχος για μικροκλοπές και ήδη κρατείται πέντε μήνες παράτυπα στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Το σκηνικό εκτυλίχθηκε στις 12:30 το μεσημέρι όταν ο Ρουμάνος κρατούμενος έβαλε φωτιά σε ένα περιοδικό στον χώρο του επισκεπτηρίου, διαμαρτυρόμενος για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης στα κρατητήρια. Καπνοί έπνιξαν τον χώρο, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και επικράτησε αναστάτωση.
Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν άμεσα να τη σβήσουν χωρίς να σημειωθεί κανένας τραυματισμός.
Περισσότερα από 8.000 άτομα κρατούνται σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας. Από αυτά, τα 1.400 είναι στην Αττική. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, τουλάχιστον το 40% αυτών θα έπρεπε να έχουν οδηγηθεί στις φυλακές. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, λόγω έλλειψης προσωπικού, το νέο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας Σερρών λειτουργεί κατά το 1/3.
Επίσης, η φυλακή στο Νικηφόρο Δράμας χωρητικότητας 600 ατόμων παραμένει κλειστή. Την ίδια στιγμή εκκρεμεί και η πλήρης μετεγκατάσταση της φυλακής Χανίων σε νέο κτίριο.
ΕΘΝΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
9-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: