Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2012

ASSOCIATED PRESS: ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού δικτύου για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα.
Την οδυνηρή κατάσταση για την κοινωνική πλειοψηφία στη μνημονιακή Ελλάδα διαπιστώνει το Associated Press (AP), αν και μένει στη σκοπιά της mainstream ενημέρωσης (οι διαδηλώσεις νοούνται ως "αναταραχές" και η αντιφασιστική δράση ως "το άκρο" στην ναζιστική βία.
Επισημαίνοντας ότι η εξωτερική όψη της πρωτεύουσας δεν αποπνέει αίσθηση κρίσης, η ανταπόκριση συνεχίζει αποκαλύπτοντας ότι κάτω από την επιφάνεια, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, με περισσότερους από 1.000 πολίτες να χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους.


Η απειλή πτώχευσης της Ελλάδας πριν τρία χρόνια, εξηγεί το AP, είναι αυτή που οδήγησε τη χώρα στην επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας, εξασφαλίζοντας σε αντάλλαγμα δύο πακέτα βοήθειας, συνολικού ύψους 240 δισ. ευρώ.

Η ζωή στην Αθήνα γνωρίζει συχνές αναταραχές λόγω των διαδηλώσεων και απεργιών, ενώ εντύπωση προκαλούν στον ανταποκριτή του αμερικανικού πρακτορείου οι σειρές κλειστών καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Ειδική μνεία αφιερώνει ο συντάκτης στη δράση ρατσιστικών συμμοριών, που επιτίθενται σε μετανάστες, επισημαίνοντας, εντός της καθεστωτικής λογικής των "άκρων"  ότι από τον ιδιότυπο βίαιο χορό δεν λείπει η Αριστερά, ούτε και οι αναρχικοί. 
http://www.courierpress.com/news/2012/nov/01/hit-crisis-greek-society-free-fall/
http://www.left.gr/article.php?id=11740

ΠΡΕΖΑ TV
1-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: