Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2012

«SOUTH PARK» - ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΜΕ ΜΠΛΟΥΖΑ «FREE PUSSY RIOT»


Εχοντας κάνει χρήση ναρκωτικών ο Ιησούς προσκαλεί το ποίμνιό του να υποστηρίξει το ρωσικό πανκ γκρουπ Pussy Riot που τραγούδησε εναντίον του Βλάντιμιρ Πούτιν στο εσωτερικό του καθεδρικού της Μόσχας. 
Ετσι ανοίγοντας με αποφασιστικότητα τον λευκό του χιτώνα, ξεπροβάλει t-shirt στο οποίο αναγράφεται το σλόγκαν «Free Pussy Riot». Τότε το συγκεντρωμένο πλήθος φωνάζει ρυθμικά το σύνθημα και ζητωκραυγάζει που ο Δάσκαλος μάχεται για έναν τέτοιο σημαντικό αγώνα. Στο επεισόδιο της ανατρεπτικής σειράς «South Park» που προβλήθηκε εχθές στις ΗΠΑ, η σκηνή με τον Ιησού ο οποίος παραδέχεται ότι πριν κάθε θαύμα του κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου.


Βέβαια έμπνευση των δημιουργών της σειράς, που έχουν αποδείξει περίτρανα ότι δεν εγκλωβίζονται σε θρησκευτικά στερεότυπα, δεν ήταν άλλη από την πολύκροτη υπόθεση ντόπινγκ του Λανς Αρμστρονγκ. Στο επεισόδιο λοιπόν ο κόσμος νιώθει προδομένος που το είδωλο το οποίο επί χρόνια υποστήριζε, έστησε όλη του την καριέρα βασισμένος στα ναρκωτικά, όπως ακριβώς έκανε δηλαδή ο πασίγνωστος ποδηλάτης. Ετσι επιθυμεί να απαλλαγεί από τα βραχιολάκια που φέρνουν τα αρχικά «W.W.J.D» («What would Jesus do», «Τι θα έκανε ο Ιησούς»), ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Μόνο που τα βραχιολάκια αυτά είναι από πλαστικό και κίτρινα, όπως δηλαδή εκείνα που λάνσαρε ο Αρμστρονγκ για την έρευνα σχετικά με τον καρκίνο. Στην προσπάθειά τους λοιπόν να απελευθερωθούν από τα εκατοντάδες βραχιολάκια που έχουν κατακλύσει την πόλη τους, ο Ιησούς επανέρχεται δυναμικά, αποκαλύπτει την αλήθεια για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και καλεί τον κόσμο να στραφεί στη νέα του αποστολή, αυτή της απελευθέρωσης των τριών μελών του ρωσικού γκρουπ, αλλά αυτή τη φορά φορώντας μπλουζάκια και όχι βραχιόλια.
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
1-10-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ SOUTH PARK ΓΑΜΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΣΧΟΛΙΑ. ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟΣΑ ΒΡΑΒΕΙΑ.