Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2012

ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ…ΠΙΠΕΣ…ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΟΥΝ


Να συμφωνηθεί άμεσα λύση - πακέτο για την Ελλάδα επιζητά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σήμερα, Τρίτη, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. 
Το Eurogroup της Δευτέρας έδωσε «πράσινο φως» για τη διετή επιμήκυνση του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος, ωστόσο οι σημαντικές αποφάσεις -μαζί με την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ- μετατέθηκαν για τις 20 Νοεμβρίου.


Διαβάστε για τις αποφάσεις του Eurogroup
Παράλληλα, στο περιθώριο του Eurogroup, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ και της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έγινε φανερή σε όλους πλέον η μέχρι πρότινος φημολογούμενη διάσταση απόψεων για το ζήτημα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Δεδομένου ότι η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ προϋποθέτει τη συμφωνία των δανειστών για το ζήτημα του χρέους, η Αθήνα προσπαθεί να πιέσει τους εταίρους να καταλήξουν σε ένα σχέδιο, προκειμένου να «ξεπαγώσει» και η οικονομική βοήθεια.
Με το επιχείρημα, δε, ότι η Ελλάδα έχει υιοθετήσει όλα τα μέτρα για τα οποία είχε δεσμευθεί, μέσω της ψήφισης του Μνημονίου ΙΙΙ και του προϋπολογισμού, ο πρωθυπουργός θα θέσει στους ευρωπαίους συνομιλητές του το θέμα της άμεσης έγκρισης για την εκταμίευση της δόσης.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα θέσει το ζήτημα και για τις δόσεις του Σεπτεμβρίου και του Δεκεμβρίου, ύψους 13 δισ. ευρώ.

Βέβαιος ότι η δόση θα εκταμιευτεί μετά την πλήρη έκθεση της τρόικας δήλωσε, πάντως, μετά το πέρας των εργασιών του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας.


Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
13-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: