Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2012

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΕΤΡΕΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΠΑΝΕ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕ ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΑ


Τον στρατηγό Τζον Άλεν, διοικητή των δυνάμεων στο Αφγανιστάν, αγγίζει η έρευνα γύρω από το «σκάνδαλο Πετρέους» και της εξωσυζυγικής του σχέσης με την βιογράφο του Πόλα Μπρόντγουελ. Ο στρατηγός Άλεν, όπως ανέφερε το Πεντάγωνο, ερευνάται για την «ανάρμοστη επικοινωνία» που είχε με την δεύτερη γυναίκα στην υπόθεση, τη συνεργάτη του Πετρέους Τζιλ Κέλεϊ, στην οποία η Μπρόντγουελ φέρεται να έστελνε απειλητικά mail.


Ο στρατηγός Άλεν ερευνάται για «ανάρμοστη επικοινωνία» που είχε με την Κέλει, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λείο Πανέτα. Τη Δευτέρα διατάχθηκε έρευνα από το FBI για τον Άλεν, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Πανέτα που μοιράστηκε στους δημοσιογράφους.

Ο Πετρέους, υπενθυμίζεται, είχε τη θέση του Άλεν πριν πάει στην CIA -από την οποία και παραιτήθηκε εξαιτίας της εξωσυζυγικής του σχέσης με την Μπρόντγουελ. Η Μπρόντγουελ φέρεται να έστελνε απειλητικά mail στην Τζιν Κέλεϊ, πρόσωπο του στενού κύκλου του Πετρέους, από την οποία και ξεκίνησε η έρευνα στην οποία εμφανίστηκε το όνομα του επικεφαλής της CIA.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχος από το Πεντάγωνο, το FBI έχει στην κατοχή του και εξετάζει την επικοινωνία -κυρίως mail- Άλεν και Κέλει, με έκταση μεταξύ 20.000 και 30.000 σελίδων.

Με αυτήν την τροπή, στη δίνη της υπόθεσης έχουν μπει πλέον και οι δύο πιο προβεβλημένοι Αμερικανοί στρατηγοί της τελευταίας πενταετίας.

Το υπουργείο Άμυνας υπογράμμισε ότι ο Άλεν θα παραμείνει στη θέση του και εξήρε τη συμβολή του στρατηγού στο Αφγανιστάν. Ωστόσο, η προγραμματισμένη υποψηφιότητα του Άλεν για τη διοίκηση των αμερικανικών και των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη μπαίνει «στον πάγο» μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, όπως ανέφερε ανέφερε το Πεντάγωνο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
ΠΡΕΖΑ TV
13-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: