Δευτέρα, Δεκεμβρίου 24, 2012

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ


Τα συνεχή χαράτσια και οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, υγεία αποδίδουν στον προϋπολογισμό και το υπουργείο οικονομικών δηλώνει ικανοποιημένο για την επίτευξη των στόχων.


Το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε το εντεκάμηνο Γενάρη- Νοέμβρη στο 1,4 δις ή 0,7% του ΑΕΠ ενώ το έλλειμμα συνολικά έφτασε στα 12,8 δις ή 6,7% του ΑΕΠ.

Τα καθαρά έσοδα ξεπέρασαν τον στόχο κατά 520 εκατομμύρια ευρώ ως αποτέλεσμα της καταβαράθρωσης του αφορολόγητου και του χαρατσιού της ΔΕΗ που όπως λέει το υπουργείο οικονομικών είναι πάνω από τους στόχους και τον Δεκέμβριο.

Η μεγάλη σφαγή των μισθών των συντάξεων των δαπανών υγείας και πρόνοιας έφερε αποτέλεσμα και στο σκέλος των πρωτογενών δαπανών που μειώθηκαν κατά 9,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εντεκάμηνο.

Το Νοέμβρη οι πρωτογενείς δαπάνες ήταν μειωμένες κατά 18,3% σε σχέση με τον περυσινό Νοέμβρη.Τα στοιχεία που δείχνουν ότι προχώρησε με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς η πτώχευση του λαού και η αναδιανομή εισοδήματος σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων το υπουργείο οικονομικών τα παρουσιάζει ως δείγμα σταθερότητας, βελτίωσης του κλίματος και επανεκκίνησης της οικονομίας.
http://www.902.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
24-12-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτο ειναι ενα Καλο Μαθημα για τους "Ψηφοφορους" του Ιουνιου 2012!
Ξανατολμηστε το αν σας αρεσε...Μαζοχες!