Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2013

ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΑΣΕ ΚΑΘΕΤΗΡΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ


Σε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε γιατρός ο οποίος κατηγορήθηκε ότι... ξέχασε καθετήρα στην κοιλιά ηλικιωμένης γυναίκας έπειτα από χειρουργική επέμβαση. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο το χειρουργό για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο.
Το περιστατικό έγινε το Νοέμβριο 2007, όταν η ηλικιωμένη γυναίκα από την Κοζάνη υποβλήθηκε στο «Θεαγένειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης σε επέμβαση αφαίρεσης πλέγματος ύστερα από πλαστική αποκατάσταση κοιλιοκήλης. Η 76χρονη σήμερα γυναίκα πήρε κανονικά εξιτήριο αλλά τις επόμενες μέρες η κοιλιά της πρήστηκε και παρά τις επισκέψεις της στο «Θεαγένειο» ο γιατρός εμφανίστηκε καθησυχαστικός. Οταν επισκέφθηκε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Κοζάνη, οι γιατροί έπειτα από εξετάσεις εντόπισαν το ξένο σώμα και το αφαίρεσαν.


Απολογούμενος ο χειρουργός αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι ο καθετήρας ξεχάστηκε σε προηγούμενο χειρουργείο που είχε γίνει δύο χρόνια νωρίτερα. Η 76χρονη κατέθεσε και αγωγή αποζημίωσης η οποία εκκρεμεί στα διοικητικά δικαστήρια.

enet.gr
ΠΡΕΖΑ TV
22-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: