Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2013

ΕΚΠΟΙΖΩ: OΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝ, ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ


 Επιστολή έστειλε στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) σχετικά με καταγγελίες καταναλωτών που διαπίστωσαν ότι οι τράπεζες είχαν παρακρατήσει μέρος ή ολόκληρη τη μισθοδοσία τους, τη σύνταξή τους ή ακόμα και το επίδομα ΟΑΕΔ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών.


«Οι τράπεζες συνεχίζουν να παραβιάζουν το ακατάσχετο των μισθών και συντάξεων, καθώς παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα παντελώς αυθαίρετων παρακρατήσεων. Ακόμα και στην περίπτωση που ο οφειλέτης έχει δώσει πάγια εντολή ή έχει εκχωρήσει, αν είναι δημόσιος υπάλληλος, μέρος της μισθοδοσίας του στην τράπεζα, έχει δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να την ανακαλέσει» σημειώνει η οργάνωση των καταναλωτών.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ υπενθυμίζει ότι εδώ και μήνες έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της και διανέμει στα γραφεία της (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Πάτρα) σχετικό υπόδειγμα ανάκλησης της εκχώρησης ή εντολής, την οποία καλούνται να συμπληρώσουν όσοι επιθυμούν τη διακοπή της παρακράτησης από τη μισθοδοσία τους.
«Όσον αφορά το επίδομα ΟΑΕΔ, η Εθνική Τράπεζα εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι τα επιδόματα καταβάλλονται σε λογαριασμούς της ίδιας και φτάνει στο σημείο να τα παρακρατεί από ανέργους οφειλέτες» αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ υπογραμμίζοντας ότι έχει δεχθεί καταγγελίες πως ολόκληρες οικογένειες πέρασαν τις γιορτές χωρίς έστω το ποσό των 360 ευρώ.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να επιβάλει κυρώσεις σε όσα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παραβιάζουν τα δικαιώματα των δανειοληπτών.
  ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: