Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2013

ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΜΑΡΤΥΡΕΣ Η ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ


Με τις καταθέσεις των τριών πρώτων μαρτύρων ξεκινάει την Τρίτη το έργο της η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ».Πρόκειται για τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, προκειμένου να εξεταστούν τα «ίχνη» του «στικ» από πραγματογνώμονα, τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνο Μπίκα, και τον πρώην πρεσβευτή στη γαλλική πρωτεύουσα, Κωνσταντίνο Χαλαστάνη.


Την Τετάρτη, θα κληθούν να καταθέσουν ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, οι τρεις υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, που φέρονται να παρέλαβαν το επίμαχο «στικάκι» καθώς και ο πρέσβης του υπουργείου Εξωτερικών Ηλίας Κλης, για τον οποίο ορισμένοι μάρτυρες αναφέρουν στις καταθέσεις τους ότι ήταν ο άνθρωπος που το παρέλαβε πρώτος.

Επίσης όποιο μέλος της Επιτροπής το επιθυμεί θα μπορεί να πάρει το επίμαχο «στικάκι» με τη «λίστα Λαγκάρντ», ήταν η κατάληξη της μακράς συζήτησης που έγινε σχετικά.

Έντονη αντιπαράθεση προηγήθηκε μεταξύ των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του προεδρείου, σχετικά με τις χθεσινές διαρροές διαλόγων, που αφορούσαν θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί καμία παραβίαση του κανονισμού με διακοπές ή συμπεριφορές μη ανεκτές και σε κάθε περίπτωση θα στέλνει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και θα ζητά την αντικατάσταση του βουλευτή.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: