Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2013

ΘΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ «TWEETS» ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ


Την εντολή να κοινοποιεί τα δεδομένα που θα επιτρέπουν την ταυτοποίηση όσων αναρτούν ρατσιστικά ή αντισημιτικά μηνύματα στον ιστότοπο έδωσε σήμερα στο Twitter το πλημμελειοδικείο του Παρισιού.


Η απόφαση ελήφθη μετά την προσφυγή της Ένωσης Εβραίων Φοιτητών της Γαλλίας (UEJF) και πολλών άλλων οργανώσεων, μετά την ανάρτηση τον Οκτώβριο αντισημιτικών "τουίτ" στα οποία χρησιμοποιούνταν ετικέτες που αποδίδονται "ένας καλός εβραίος" και "ένας νεκρός εβραίος" (#unbonjuif και #unjuifmort).

Το Twitter απέσυρε τα επίμαχα μηνύματα, αλλά στη συνέχεια εμφανίστηκαν κι άλλα "τουίτ" με την ετικέτα "ένας καλός μαύρος" (#unbonnoir), η οποία στις αρχές του Ιανουαρίου μετατράπηκε σε "αν ήμουν Ναζί" (#siJetaisNazi).

Οι οργανώσεις ζήτησαν με την προσφυγή τους να τους δοθούν δεδομένα που θα επιτρέψουν την ταυτοποίηση των συντακτών τέτοιων μηνυμάτων, ώστε να μπορέσουν να ασκήσουν δίωξη εναντίον τους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Παράλληλα ζήτησαν να υπάρξει ένας επαρκής μηχανισμός που θα επιτρέπει στους χρήστες να επισημαίνουν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης το αθέμιτο περιεχόμενο μηνυμάτων, για τα οποία μπορεί να χρειάζεται να υπάρξει "απολογία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και για την υποκίνηση ρατσιστικού μίσους".

Η γαλλική δικαιοσύνη αποδέχθηκε και αυτό το αίτημα, δίνοντας εντολή στον αμερικανικό ιστότοπο "να θέσει σε ισχύ στο πλαίσιο της γαλλικής πλατφόρμας" έναν "ορατό και με εύκολη πρόσβαση" μηχανισμό.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: