Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2013

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ 12ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ


Υπόθεση κακοποίησης παιδιού αποκαλύφθηκε στη συνοικία της Χαλέπας Χανίων και ερευνάται από την Αστυνομία. Σύμφωνα με αστυνομικούς, οι γονείς ενός 12χρονου αγοριού φέρεται ότι έδεναν με αλυσίδα το παιδί και το κακοποιούσαν. Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται το απόγευμα όταν κάτοικοι της περιοχής είδαν το μικρό παιδί να περιφέρεται άσκοπα στο δρόμο και ειδοποίησαν τις αρχές.Αστυνομικοί του ΑΤ Χανίων, που πήγαν στο σημείο, άκουσαν από το 12χρόνο αγοράκι, το οποίο είναι αλβανικής καταγωγής, αλλά γεννήθηκε στα Χανιά, να τους λέει ότι έφυγε από το σπίτι του, υποστηρίζοντας ότι το έδερναν οι γονείς του. Το παιδί υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που βρισκόταν το σπίτι που έμενε, και όταν οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα βρήκαν μια αλυσίδα 10 μέτρων κλειδωμένη με λουκέτο, με την οποία -σύμφωνα με τη μαρτυρία τού ανήλικου- το έδεναν οι γονείς του.


Το παιδί κατάφερε να ξεφύγει και να βγει στο δρόμο, ενώ οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πατέρα του ηλικίας 46 ετών, ο οποίος εργάζεται περιστασιακά σε οικοδομικές εργασίες και τη μητέρα, ηλικίας 43 ετών γιατί φέρεται ότι προχθές, δηλαδή στο πλαίσιο του αυτοφώρου, είχαν δέσει με αλυσίδα το παιδί. Επίσης σχηματίζουν δικογραφία σε βάρος του 21χρόνου αδερφού του.

Από την Αστυνομία, ενημερώθηκαν το "Χαμόγελο του παιδιού" καθώς επίσης ψυχολόγοι και άλλοι ειδικοί προκειμένου να υποστηριχθεί το παιδί, το οποίο προς το παρόν διαμένει σε συγγενείς του, ενώ θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί το μέγεθος τής κακοποίησης, που έχει υποστεί. 
ENET.GR
ΠΡΕΖΑ TV
21-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: