Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2013

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ


Στη σύλληψη δύο ανδρών, ο ένας εκ των οποίων περιλαμβανόταν στη λίστα με «τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες της ΕΤΑ» και είχε εκδοθεί εις βάρος του πανευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, προχώρησε η γαλλική αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές ο Οϊέρ Ιμπαργκουρέν Σαρασόλα, που τη στιγμή της σύλληψής του έφερε ένα περίστροφο των 38 χιλιοστών, περιλαμβανόταν στη λίστα με "τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες της ΕΤΑ" και σε βάρος του είχε εκδοθεί πανευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το Μάρτιο του 2011.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Σαρασόλα είχε συλληφθεί το 2009 για συμμετοχή σε βίαιες ενέργειες που διέπραξε η βασκική οργάνωση νεολαίας Segi. Αφέθηκε ελεύθερος τον Νοέμβριο του 2010, αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 18.000 ευρώ, και έκτοτε εξαφανίστηκε.

Ο δεύτερος από τους συλληφθέντες, ο Μόντσο Αρκάιζ Βαρέα Ετσεβαρία, φέρεται να διατηρούσε δεσμούς με την οργάνωση Segi της Παμπλόνας.

Οι δύο καταζητούμενοι εντοπίστηκαν στο Μουλέν-σιρ-Ιζέρ της κεντρικής Γαλλίας σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Σύμφωνα με γαλλική αστυνομική πηγή συνελήφθησαν λίγο πριν το μεσημέρι, ενώ έβγαιναν από ξενοδοχείο της περιοχής. Η επιχείρηση για τη σύλληψή τους οργανώθηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της δικαστικής αστυνομίας της Γαλλίας, παρουσία και ισπανών αστυνομικών. 

Πηγή: ΑΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
21-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: