Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2013

ΠΥΡΓΟΣ: ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ 600.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ!


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ m.nodaros@eleftherotypia.net
Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, Παναγιώτη Μεϊδάνη, προκάλεσε η «περίεργη» απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πύργου, που συνεδρίασε την παραμονή (!) των Χριστουγέννων του 2012 προκειμένου να εγκρίνει την με απ' ευθείας ανάθεση σε εργολάβους της περιοχής εκτέλεση έργων, συνολικού ποσού 600.795,50 ευρώ, τα οποία είχαν πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο (!) του 2012, μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.Πρόκειται για την 156/24-12-2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία ενέκρινε την 96Δ/9-2-2012 απόφαση του δημάρχου περί ανάθεσης μίσθωσης μηχανημάτων-οχημάτων για την αποκατάσταση των ζημιών, η οποία παραδόξως φέρεται να μην αναρτήθηκε στη Διαύγεια.


Ο εισαγγελικός λειτουργός διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης και έδωσε εντολή στην αντεισαγγελέα Πύργου, Α. Λαμπροπούλου, να ερευνηθεί η τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως απιστία και ψευδής βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος, παράβαση καθήκοντος κ.λπ.

Εκθέσεις και αυτοψίες

Μέσω της εισαγγελικής παραγγελίας ζητούνται μεταξύ άλλων: οι εκθέσεις και αυτοψίες τεχνικών και επιτροπών που είχαν συσταθεί με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, οι αποφάσεις ανάθεσης, η υλική αρμοδιότητα των εκμισθωτών, τα συμφωνητικά μίσθωσης που συνάφθηκαν μεταξύ του Δήμου Πύργου και των κατόχων των ιδιωτικών μηχανημάτων έργων -οχημάτων, το είδος των εργασιών που εκτελέσθηκαν από τα αναφερόμενα στην ως άνω απόφαση ιδιωτικά μηχανήματα έργων-οχήματα, η τοποθεσία και ο χρόνος διάρκειας των εργασιών αυτών.

Επίσης να εξακριβωθούν τα στοιχεία κυκλοφορίας των μηχανημάτων έργων-οχημάτων που εκτέλεσαν τις ανωτέρω εργασίες και να επισυναφθούν στη δικογραφία τα αντίστοιχα βιβλία δρομολογίων τους, καθώς και πίνακες προσωπικού (οδηγών, χειριστών κ.λπ.) που απασχολήθηκε σε αυτά. Να ληφθούν καταθέσεις των απασχοληθέντων και να διερευνηθεί εάν έχουν καταβληθεί οι αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές για τα ημερομίσθια που απασχολήθηκαν.

Ο κ. Μεϊδάνης ζητεί επίσης να επισυναφθεί το σύνολο των παραστατικών που εκδόθηκαν για την εκτέλεση των έργων αυτών (τιμολόγια, δελτία αποστολής κ.λπ.), η νομιμότητα έκδοσης των οποίων να διερευνηθεί από την αρμόδια για τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος υπηρεσία.

Η αντιπολίτευση το αποκάλυψε
Το θέμα αποκάλυψε και κατήγγειλε στις δικαστικές αρχές ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Πύργου και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Ανδριόλας, ο οποίος -όπως ανέφερε στην «Ε»- την ημέρα που συνεδρίασε η επιτροπή, δηλαδή την παραμονή των Χριστουγέννων, δεν μπόρεσε να συμμετάσχει σε αυτή λόγω οικογενειακών του υποχρεώσεων.
Μέχρι χθες δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Πύργου για την εισαγγελική παρέμβαση. Κύκλοι του δημάρχου όμως ανέφεραν ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στην όλη διαδικασία, η οποία αφορά έργα και παρεμβάσεις που έγιναν όταν η πόλη είχε πλημμυρίσει και είχαν προκληθεί σοβαρές καταστροφές.
ελευθεροτυπια
ΠΡΕΖΑ TV
5-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: