Δευτέρα, Φεβρουαρίου 11, 2013

BBC: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΖΕΥΓΑΡΙ ΓΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥΣ


Τρία χρόνια περιμένουν ένα ζευγάρι βρετανών, όπως και ο φίλος του θύματος τροχαίου στην Κρήτη που ήταν ο μοναδικός αυτόπτης, να εκδικαστεί η υπόθεσή τους από τα ελληνικά δικαστήρια.Για μία ακόμη φορά, οι γονείς του Γκλεν Ντάλι από το Εσεξ, μαζί με τον φίλο του παιδιού τους που είδε με τα μάτια του το τραγικό συμβάν, είχαν ετοιμαστεί να έρθουν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη.

Στα δικαστήρια του Ηρακλείου ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα η εκδίκαση της υπόθεσης του θανατηφόρου τροχαίου, στο οποίο Ελληνας οδηγός φορτηγού παρέσυρε και σκότωσε το νεαρό που επέβαινε σε δίκυκλο. Το συμβάν έγινε τον Ιούνιο του 2009 και ο Γκλεν ήταν μόλις 24 ετών.
Η δικογραφία περιλαμβάνει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, αλλά η υπόθεση δεν έχει φτάσει ακόμη στην έδρα, καθώς αναβλήθηκε η εκδίκασή της τόσο το 2010 όσο και το 2011.
Και την τελευταία στιγμή, την περασμένη Παρασκευή, ο Λες και η Ντόροθι Ντάλι έλαβαν ένα email με το οποίο ενημερώνονταν ότι η δίκη αναβάλλεται εκ νέου, για τρίτη φορά.
Αιτία, οι ανειλημμένες υποχρεώσεις ενός εκ των εμπλεκόμενων δικηγόρων που έπρεπε να παραστεί σε δίκη σε άλλη πόλη.
«Αισθάνομαι άρρωστη στο στομάχι μου, είμαι τόσο αναστατωμένη», σχολίασε η κ.Ντάλι. «Κάθε φορά που η δίκη αυτή αναβάλλεται, διαλύει την οικογένειά μας άλλη μια φορά. Αλλά εμείς δεν πρόκειται ποτέ να παραιτηθούμε», κατέληξε.
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
11-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: