Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2013

ΚΑΙΡΟΙ ΑΝΑΓΚΗΣ: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΕΡΙ


Απέναντι στην κρίση οι Ευρωπαίοι είναι όλο και περισσότερο έτοιμοι να υιοθετήσουν νέους τρόπους κατανάλωσης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Observatoire Cetelem που δημοσιεύτηκαν στις 5 Φεβρουαρίου, 52% των Ευρωπαίων πολιτών σκέφτονται να αλλάξουν ...τρόπο ζωής.


Οι Ευρωπαίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να στραφούν σε προϊόντα από δεύτερο χέρι, σε αγορές χωρίς διαμεσολαβητές, σε ανταλλαγή προϊόντων και σε υπηρεσίες φίλων αντί να πληρώσουν. Το 19% των Πολωνών δηλώνει έτοιμο να μοιραστεί την τηλεόρασή του ενώ 56% των Γάλλων σκέπτονται να αγοράσουν προϊόντα χρησιμοποιημένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde.

Η τάση που αυξάνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης είναι «κάντο μόνος σου». Στα χρόνια που έρχονται 93% των Ευρωπαίων σκέπτονται να φτιάξουν μόνοι τους την κουζίνα του σπιτιού τους, 52% δηλώνουν αποφασισμένοι να πλέξουν μόνοι τα πλεκτά τους, 77% θέλουν να ασχοληθούν με τον κήπο τους και τις επισκευές του σπιτιού.

Το 59% των Ευρωπαίων αγοράζουν ήδη προϊόντα από δεύτερο χέρι ενώ το 68% δηλώνει ότι θα αγοράζει περισσότερα τα επόμενα χρόνια. Το 75% των πολιτών απαντούν ότι θα πωλούν όσα από τα πράγματά τους δεν χρειάζονται.

Στην ίδια έρευνα φαίνεται επίσης ποιές είναι οι δραστηριότητες που οι Ευρωπαίοι σχεδιάζουν να κόψουν. Το 87% των Γάλλων δηλώνει ότι θα κόψει τα είδη που αγόραζε για τον ελεύθερο χρόνο του, τα έπιπλα και τα διακοσμητικά για το σπίτι, ενώ δεν προτίθεται να σταματήσει τις δαπάνες για φαγητό και υγεία.



Πηγή: Καιροί ανάγκης: Οι Ευρωπαίοι στρέφονται στα είδη από δεύτερο χέρι | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/89343#ixzz2K1X5Mlcm
ΠΡΕΖΑ TV
5-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: