Σάββατο, Φεβρουαρίου 16, 2013

ΜΠΑΤΣΟΙ ΕΚΒΊΑΖΑΝ ΑΛΛΟΔΑΠΌ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΆΡΧΗ


Ο ασκός του Αιόλου για τους διεφθαρμένους αστυνομικούς φαίνεται πως έχει ανοίξει ανεπιστρεπτί... Μετά τον υπεύθυνο του Τμήματος Ασφαλείας Αιγάλεω και του διοικητή του Α.Τ. Ρέντη, ακόμη δύο αστυνομικοί -ένας αρχιφύλακας και ένας αστυφύλακας- από το Α.Τ. Καμινίων συνελήφθησαν για εκβιασμούς αλλοδαπών ιδιοκτητών καταστημάτων στην Αττική.


Πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό σύλληψης εν ενεργεία αστυνομικών μέσα στις τελευταίες τρεις ημέρες και για την 11η σύλληψη τους τελευταίους έξι μήνες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Εθνους», οι δύο αστυνομικοί είχαν πάει σε Πακιστανό μετανάστη που διατηρεί το μαγαζί του με ψιλικά στο κέντρο της Αθήνας και του ζητούσαν χρηματικό ποσό προκειμένου να μην του κόψουν κλήση για εικονικές παραβάσεις. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί ως «ελεγκτές» φέρονται να ζητούσαν 300 ευρώ σε μηνιαία βάση από τον Πακιστανό, στη λογική δηλαδή της «προστασίας» του μαγαζιού. Ο ιδιοκτήτης τούς απάντησε ότι δεν είχε χρήματα και έκλεισε μαζί τους ραντεβού για την επόμενη μέρα.
Οι αποκαλύψεις για τους επίορκους αστυνομικούς που συνελήφθησαν να εκβιάζουν συμπατριώτες του τις προηγούμενες μέρες όπλισαν με θάρρος τον μαγαζάτορα, που πήγε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και κατήγγειλε το περιστατικό. Και οι εξειδικευμένοι αστυνομικοί ανέλαβαν δράση...
Το «ραντεβού»
Στο «ραντεβού» που είχε κλείσει ο Πακιστανός με τους «προστάτες» αστυνομικούς πήγε τελικά ο αρχιφύλακας. Την ώρα που μόλις είχε πάρει τα χρήματα, στο μαγαζί εμφανίστηκαν και οι αξιωματικοί της Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι συνέλαβαν επ' αυτοφόρω τον συνάδελφό τους. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι λίγο αργότερα συνελήφθη και ο δεύτερος αστυνομικός, με την κατηγορία της συνέργειας σε εκβίαση.
Ανώτερο στέλεχος της Κατεχάκη ανέφερε στο «Εθνος» ότι έχει προγραμματιστεί έρευνα πόρτα πόρτα στην Αθήνα, προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα θύματα εκβιασμών από ένστολους - και όχι μόνο. Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ., πάντως, έχουν πάρει πολύ σοβαρά το θέμα της αντιμετώπισης των «ξένων σωμάτων» στην αστυνομία και είναι αποφασισμένοι να... ξηλώσουν τα κυκλώματα από τη ρίζα τους.
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ
ΕΘΝΟΣ
πρεζα tv
16-2-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στάχτι στα μάτια είναι αυτά.ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ μικρού βαθμού ή μεγάλοι ,που τα παίρνουν ,από Ελληνες και ξένους.Αλλά οι Ελληνες μάλλον φοβούνται να τους καταγγείλουν ,γιατί ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με την μαφία και ποιός θα τους βοηθήσει σε αυτό το κράτος μαφία;