Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2013

Η ΖΩΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK


Ερευνα του Ινστιτούτου Pew έδειξε ότι τα δύο τρίτα των χρηστών του Facebook επέλεξαν-για διαφορετικούς λόγους- να μην χρησιμοποιήσουν το λογαριασμό τους για εβδομάδες, κάνοντας μια «μίνι-αποτοξίνωση», αν και το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν φαίνεται να χάνει την επιρροή του.


Το 92% των ερωτηθέντων στην έρευνα του Pew απάντησε ότι διατηρεί το προφίλ του στο Facebook και τα δύο τρίτα αναφέρουν ότι το μέσο διαδραματίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στη ζωή τους όσο και πριν από ένα χρόνο. 

Ωστόσο, το 61% των χρηστών δήλωσε ότι έκανε ένα διάλειμμα και για αρκετές εβδομάδες ή και περισσότερο χρονικό διάστημα έμεινε εκτός Facebook. Το 20% των ενηλίκων απάντησαν ότι πλέον δεν  χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δίκτυο ενώ το 8%- που είναι εκτός Facebook αυτή την περίοδο- λέει ότι επιθυμεί κάποια στιγμή να επιστρέψει.

Στο ερώτημα γιατί έμειναν εκτός των προσωπικών τους λογαριασμών για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, οι περισσότεροι ανέφεραν ως βασική αιτία ότι ήταν πολύ απασχολημένοι και δεν είχαν αρκετό χρόνο για να μπαίνουν στο Facebook. Άλλοι δήλωσαν ότι χάνουν το ενδιαφέρον τους για το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι βίωσαν αρκετό κουτσομπολιό από τους διαδικτυακούς τους φίλους και ότι θέλουν να «αποτοξινωθούν» ή ότι απλώς περνούσαν πολύ χρόνο μέσα στο Facebook και χρειάζονται ένα διάλειμμα. 

Αναλυτικά η έρευνα εδώ
http://www.pewinternet.org/~/media//Files/Reports/2013/PIP_Coming_and_going_on_facebook.pdf
ENET.GR
ΠΡΕΖΑ TV
6-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: