Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2013

GOLDMAN SACHS: Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΤΟ


Στην Ευρώπη περπατούν στα τυφλά, δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για να λύσουν τα προβλήματα ανάπτυξης της χτυπημένης από την κρίση ευρω-περιφέρειας, δήλωσε στο Bloomberg ο επικεφαλής της Goldman Sachs, Γκάρι Κoν.


«Κανένας δεν έχει λύσει ακόμη το θέμα της οικονομίας της Ευρώπης, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ», είπε στην τηλεόραση του πρακτορείου ο Κόεν. «Κανένας δεν μου έδωσε μία εξήγηση για το πώς πραγματικά πρόκειται να δημιουργήσουμε ανάπτυξη στην Ελλάδα, ή στην Ισπανία, ή σε άλλες περιφερειακές χώρες».

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ακόμη θεμελιώδη προβλήματα και οι πολιτικές ηγεσίες μοιάζουν χαμένες.

Το μεγάλο εμπόδιο για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, όπως υποστηρίζει, είναι η ισχύς και η απόδοση του ευρώ και θα πρέπει να προσαρμοστεί σε χαμηλότερα επίπεδα, υπογράμμισε ο Κoν.

«Υπάρχουν χώρες στο Βορρά όπου το ευρώ είναι τελικά πολύ φθηνό, υπάρχουν χώρες στο Νότο όπου είναι υπερβολικά ακριβό... Στο Νότο χρειάζονται ανάπτυξη. Είναι πολύ δύσκολο να το επιτύχουν με ένα υπερβολικά ισχυρό νόμισμα• πολύ, πολύ δύσκολο».

Για τις «ενέσεις» ρευστότητας του Μάριο Ντράγκι είπε: «Είναι μία καλή βραχυπρόθεσμη λύση, αλλά δεν παράγουν οικονομική ανάπτυξη. Δημιουργούν οικονομική σταθερότητα στο τραπεζικό σύστημα, αλλά όπως είπα, καμία ανάπτυξη».
ENET.GR
ΠΡΕΖΑ TV
5-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: