Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2013

H VODAFONE ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΤΡΙΑ προγράμματα για τη μείωση του εργασιακού κόστους πρότεινε στους εργαζομένους η διοίκηση της Vodafone Ελλάδας σε συνάντηση που είχαν στις 11 Φεβρουαρίου.  
1ο πρόγραμμα: Παραμονή εκτός εργασίας για ένα χρόνο με αμοιβή το 45% του μισθού ή για δύο χρόνια με το 55% του μισθού. Από την πλευρά της εταιρίας επισημαίνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους, πλην των διοικητικών στελεχών, όπως οι νέοι γονείς που επιθυμούν να αφοσιωθούν στην ανατροφή του παιδιού τους, όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους για την απόκτηση τίτλου σπουδών, όσοι αντιμετωπίζουν οι ίδιοι ή εξαρτώμενο μέλος της οικογένειάς τους πρόβλημα υγείας. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σε περιορισμένη κλίμακα και μόνο για έκτακτες περιπτώσεις και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα και στη διεύθυνση εξυπηρέτησης πελατών. 


2ο πρόγραμμα: Εκτεταμένη άδεια άνευ αποδοχών επιπλέον της κανονικής για 1-2 εβδομάδες ή 3-8 εβδομάδες ετησίως. 

3ο πρόγραμμα: Εργασία 6 ωρών την ημέρα αντί για 8, εργασία 4 ημερών την εβδομάδα αντί των 5 και εργασία 3 εβδομάδων το μήνα με την αντίστοιχη μείωση μισθού. 

Πάντως, από την πλευρά του σωματείου εργαζομένων της Vodafone υποστηρίζεται ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα που θα έχει ως συνέπεια την ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων. Και τα τρία σενάρια, τονίζεται, έχουν κοινό παρονομαστή τη δραματική μείωση του μισθού, των ασφαλιστικών παροχών και κατά συνέπεια του ύψους της σύνταξης. Επιπλέον, το σωματείο υποστηρίζει ότι όσοι κάνουν χρήση των προτεινόμενων προγραμμάτων εργασίας θα πρέπει να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας.  Να θυμίσουμε ότι η ισχύς της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας που έχει υπογράψει το σωματείο εργαζομένων στη Vodafone με τη διοίκηση της εταιρίας λήγει στο τέλος Μαρτίου.
εξπρες
ΠΡΕΖΑ TV
15-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: