Σάββατο, Μαρτίου 16, 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΣΥΡΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


«Την βάρβαρη μεταχείριση και το βασανισμό του μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων της Κορίνθου», κατήγγειλε στην «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», ο Κενουάρ Μοχάμεντ, 21 ετών, πρόσφυγας από την Συρία.
Το χρονικό της υπόθεσης –σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ- ξεκινά «την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 18.00 – 19.00 το βράδυ, όταν αστυνομικοί ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους κρατούμενους, αναφέροντας ως αιτία  ότι δικαιούνται ένα ποσό 16 ευρώ ως πρόσφυγες, με το οποίο τους δίνονταν από αστυνομικούς  κάρτες τηλεφώνου και τσιγάρα. Η αντιπαράθεση ξέσπασε όπως ενημέρωσε ο Κενουάρ Μοχάμεντ, όταν οι αστυνομικοί δεν τους έφεραν κάρτες και τσιγάρα».


«Υπήρξε ξυλοδαρμός κρατουμένων από αστυνομικούς και μετά μία επέμβαση από τουλάχιστον δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που χτυπούσαν ανελέητα μέχρι να τους ξαναβάλουν στα κελιά. Εκεί τους χτυπούσαν ξανά και ξανά. Ο Κενουάρ Μοχάμεντ κατέγραφε με κινητό την επίθεση και έγινε αντιληπτός με αποτέλεσμα να τον πάνε στο κελί του, όπου τον χτυπούσαν ασταμάτητα σε όλο του το σώμα. Ο ίδιος έχει αναπνευστικό πρόβλημα και βρέθηκε στο έδαφος να αναπνέει με δυσκολία. Του απέσπασαν και του κατέστρεψαν το κινητό»

Η ΚΕΕΡΦΑ χαρακτηρίζει «κολαστήρια» τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, «τα οποία η κυβέρνηση εμφανίζει ως χώρους φιλοξενίας», και ζητά «την τιμωρία των βασανιστών αστυνομικών», «να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών» και «να χορηγηθεί άμεσα άσυλο στους αιτούντες πρόσφυγες και όχι να κρατούνται επ΄ αόριστο σε φυλακές για να υλοποιείται μια ρατσιστική ατζέντα αποπροσανατολισμού του κόσμου από τον υπεύθυνο για την κρίση, την ανεργία και την φτώχεια».

Φωτογραφίες από τον βασανισμό του Κενουάρ Μοχάμεντ, έδωσε στη δημοσιότητα η ΚΕΕΡΦΑ.

enet.gr
ΠΡΕΖΑ TV
16-3-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: