Τετάρτη, Απριλίου 03, 2013

ΈΝΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ ΔΝΤ-ΚΑΛΑ ΓΑΜΙΣΙΑ...


Με ένα δισ.ευρώ θα συμβάλλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου συνολικού ύψους 10 δισ.ευρώ όπως ανέφερε η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Σε κοινή ανακοίνωση με τον ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν αναφέρεται ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια ικανοποιητική δημοσιονομική προσαρμογή, που καλύπτει τους μακροπρόθεσμους στόχους βιωσιμότητας και παρέχει προστασία στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.Την ικανοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Κομισιόν για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ τρόικας-Λευκωσίας αντικατοπτρίζει η κοινή γραπτή δήλωση που εξέδωσαν Κριστίν Λαγκάρντ και Όλι Ρεν.  
Διαβεβαιώνουν ότι το πρόγραμμα στοχεύει στη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και στην επίτευξη δημοσιονομικής βιωσιμότητας ώστε να τεθούν οι βάσεις για την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας και των προοπτικών ανάπτυξης που θα διασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη ευημερία του πληθυσμού.

Επισημαίνουν ότι η Κύπρος ήδη έχει κάνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις δύο μεγαλύτερες τράπεζές της και ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει δέσμη μέτρων που αποβλέπουν στη διασφάλιση σταθερού και διαφανούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Τονίζουν ότι το σύστημα κοινωνικής προστασίας θα επαναξιολογηθεί με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του και την κοινωνική δικαιοσύνη ενώ εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι το πρόγραμμα προωθεί συνολικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα θέσουν τις βάσεις για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας.

1 δισ.από το ΔΝΤ στην Κύπρο

Στο ένα δισ. ευρώ ανέρχεται το ποσό του δανείου από πλευράς Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς τη Λευκωσία, στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης ύψους δέκα δισ. ευρώ  όπως ανακοίνωσε η Κριστίν Λαγκάρντ. Η δανειακή συμφωνία θα υποβληθεί προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου στις αρχές Μαΐου.

Μειώνεται η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο

Παρά τις διαβεβαιώσεις της τρόικας ότι το μνημόνιο θα ωφελήσει την Κύπρο και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη, ήδη καταγράφεται σημαντική μείωση της ζήτησης του ηλεκτρικού ρεύματος, περίπου 25%, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης και του κλεισίματος επιχειρήσεων, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Ενέργειας Κύπρου Γιώργος Σιαμμάς. «Σήμερα αυτό που παρατηρείται στην αγορά ηλεκτρισμού είναι μια ουσιαστική κατάρρευση στη ζήτηση. Η ζήτηση φέτος είναι 20 – 25% πιο χαμηλή απ’ ότι ήταν πριν από δύο χρόνια και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη για όλα τα προγράμματα του κράτους και οι ιδιώτες επενδυτές», δήλωσε ο κ. Σιαμμάς ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για τον προϋπολογισμό της Αρχής. enet.gr

ΠΡΕΖΑ TV
3-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: