Σάββατο, Απριλίου 20, 2013

Π. ΤΟΜΣΕΝ: ΔΗΛΩΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ικανοποιημένος για την πορεία εφαρμογής του αντιλαϊκού ελληνικού προγράμματος και των βάρβαρων μέτρων, εμφανίστηκε ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν.


Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, ο κ. Τόμσεν δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση τηρεί τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί. Επιχαίροντας για την πορεία της πολιτικής πτώχευσης του λαού και ενίσχυσης του κεφαλαίου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το ποτήρι πια είναι περισσότερο από μισογεμάτο».

Μεταξύ άλλων, ο Π. Τόμσεν δήλωσε ότι η τρόικα «δεν είχε εγκρίνει ποτέ» τη συγχώνευση της «Εθνικής Τράπεζας»με την «Eurobank» και το έθεσε ως «μη δικαίωμα ανάμειξης» σε υποθέσεις δύο ιδιωτικών οντοτήτων, προσθέτοντας ότι «από νωρίς είχαμε εγείρει ανησυχίες για το αν αυτή η συναλλαγή ήταν σωστή σε επίπεδο πολιτικής. Ποτέ δεν είχαμε εγκρίνει αυτή τη συναλλαγή, όπως το λέτε. Ήταν σαφές από την αρχή πως αυτές οι οντότητες θα χρειάζονταν πρόσθετα χρήματα από τον EFSF».

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε και για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα, τα βάρη της οποίας πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Αναφερόμενος στη φορολογική διοίκηση, υποκριτικά ισχυρίστηκε πως πρέπει να πληρώσουν περισσότερα οι πλούσιοι.

Σημείωσε επίσης να πληρώσουν περισσότερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και να υπάρξει μεγαλύτερη αυτονομία του φοροελεγκτικού μηχανισμού.
902.gr
ΠΡΕΖΑ TV
20-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: