Σάββατο, Απριλίου 20, 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ


Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων στον τομέα της Υγείας, είναι πολιτική υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της δημόσιας υγείας στην κατεύθυνση παραπέρα εμπορευματοποίησής της. Πολιτική που είναι απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου και έχουν συνδιαμορφώσει στα πλαίσια της ΕΕ. Αυτή η βάρβαρη πολιτική θέτει κυριολεκτικά σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών με βαριές και χρόνιες παθήσεις, όπως είναι οι καρκινοπαθείς.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη μονάδα χημειοθεραπείας στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Η μονάδα αυτή δημιουργήθηκε κάτω από το υπαρκτό πρόβλημα του μεγάλου όγκου καρκινοπαθών - πάνω από 600 ασθενείς στη Μαγνησία κάνουν θεραπεία - και λειτουργεί με έναν ογκολόγο, ο οποίος κάνει 30 θεραπείες την ημέρα.

Υπάρχει αδήριτη ανάγκη της αναβάθμισης της μονάδας χημειοθεραπείας σε τμήμα, ούτως ώστε να υπάρχουν 3 γιατροί ογκολόγοι για να καλύπτουν τις αυξανόμενες ανάγκες.

Οι 3 αίθουσες θεραπείας διαμορφώθηκαν και εξοπλίστηκαν αποκλειστικά με πρωτοβουλία του συλλόγου καρκινοπαθών. Το νοσοκομείο, δηλαδή το κράτος, δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ. Πάντως συνεχίζει ακόμη να υπάρχει έλλειψη ειδικών καθισμάτων χημειοθεραπείας.

Υστέρα από τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων και πιο συγκεκριμένα: α) Για την άμεση πρόσληψη του ανάλογου εξειδικευμένου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την πλήρη ανάπτυξη της μονάδας χημειοθεραπείας αλλά και γενικότερα του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου ώστε να καλύπτονται πλήρως και δωρεάν οι ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και β) τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου για την αναβάθμιση του εξοπλισμού της συγκεκριμένης μονάδας και γενικότερα των υποδομών του νοσοκομείου.

Οι βουλευτές Γιώργος Λαμπρούλης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Σπύρος Χαλβατζής».902.gr
ΠΡΕΖΑ TV
20-4-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

ειναι απο λειτουργιας του προβληματικο διοτι οπως και στα υπολοιπα κρατικα νοσοκομεια της χωρας, υπαρχει ενας συνεχης πολεμος κομματικων συμφεροντων-φατριων.
Τους εργαζομενους, εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων, διορισαν και οριζουν 3 πολιτικαντες απο διαφορες πολεις της Θεσσαλίας.

Καθε 3 χρόνια αλλαζουν διοικητή διοτι "δεν τους αρεσει ο έλεγχος".

ΤΟ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ή θα πρεπει να ιδιωτικοποιηθει, ή να απολυθουν οι εργαζόμενοι και να προσληφθούν νεοι με νεο καθεστώς εργασίας.