Πέμπτη, Απριλίου 18, 2013

ΑΜΕΑ: ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΛΗΜΝΟ ΚΑΙ ΙΚΑΡΙΑ


Την Ίδρυση Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας στη Λήμνο και την Ικαρία απαιτεί η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Βορείου Αιγαίου με αίτημα που κατέθεσε στον Περιφερειάρχη Αιγαίου.
Ολόκληρο το κείμενο:


«Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου, για δεύτερη φορά, απευθύνεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, ως ανώτερο όργανο της Περιφέρειάς μας, προκειμένου να καταθέσει εκ νέου αίτημα ίδρυσης Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στη Λήμνο και την Ικαρία και να ζητήσει τη στήριξή σας. Παρόμοιο αίτημα είχαμε καταθέσει με το υπ’ αρ. 73/22-11-2011 έγγραφό μας και με ομόφωνη απόφασή σας με αρ. 190/22-11-2011 στηρίξατε και ενισχύσατε τη φωνή μας με αποτέλεσμα να ιδρυθούν ΚΕΠΑ στη Χίο και τη Σάμο. Η κραυγή αγωνίας των 120 εγκλωβισμένων υποψηφίων στη Λήμνο συμπατριωτών μας, που αναμένουν ειδοποίηση για εξέταση πιστοποίησης Αναπηρίας από το ΚΕΠΑ Λέσβου, η ταλαιπωρία και τα έξοδα που απαιτούνται, προκειμένου να παρουσιαστούν στην Επιτροπή, δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους και θα πρέπει να απαιτήσουμε όλοι μαζί, από το αθηνοκεντρικό κράτος να μην αντιμετωπίζει τα νησιά και δη τα ακριτικά, με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει τις περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σας επαναλαμβάνουμε δε ότι, με τη λήξη της απόφασης, διακόπτονται η αναπηρική σύνταξη ή το επίδομα πρόνοιας και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στις περισσότερες των περιπτώσεων δε για διάστημα περισσότερο από ένα χρόνο!!!

Με το υπ’ αριθμ. 6462/2012/19-12-12 έγγραφό του ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Βερβέρης Ηρακλής (επισυνάπτεται) μας πληροφορεί ότι σε συνάντησή του στις 14/12/2012 με το Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο συζήτησε το θέμα για ίδρυση ΚΕΠΑ στη Λήμνο και είχε λάβει τη διαβεβαίωσή του ότι σύντομα θα διευθετηθεί η σημερινή προβληματική κατάσταση.

Κύριε Περιφερειάρχη.

Σήμερα, όσο ποτέ, είναι ανάγκη όχι μόνο να στηρίξετε, αλλά και να προωθήσετε τα αιτήματα των Ατόμων με Αναπηρία, των οικογενειών τους και των χρονίως πασχόντων, διότι "το ποτήρι ξεχείλισε". Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούμε ατάραχοι ανθρώπινα δράματα, που δημιουργούνται από την κατάρρευση του συστήματος Υγείας και Ασφάλισης, με πρόσχημα την οικονομική κρίση.

Είμαστε υποχρεωμένοι να προειδοποιήσουμε κάθε αρμόδιο ότι, αν δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση άμεσα, θα θρηνήσουμε θύματα!!!»902.gr
ΠΡΕΖΑ TV
17-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: