Πέμπτη, Μαΐου 30, 2013

ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Βρετανοί υποχρεώνονται λόγω ένδειας και πείνας να καταφεύγουν σε οργανισμούς που πραγματοποιούν διανομή συσσιτίων, σύμφωνα με έρευνα των φιλανθρωπικών οργανώσεων Oxfam και Church Action on Poverty.

Ο αριθμός έχει τριπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο και εκτιμάται ότι θα μεγαλώσει περισσότερο παρά το γεγονός ότι η Βρετανία εξακολουθεί να είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου.


Οι δύο οργανώσεις επισημαίνουν ως βασική αιτία για την καταφυγή τόσων περισσότερων πολιτών σε τράπεζες φαγητού την πολιτική περικοπών στο κράτος πρόνοιας, καθώς και τα λάθη ή τις καθυστερήσεις στην καταβολή των ούτως ή άλλως μειωμένων κρατικών επιδομάτων.

Σημειώνεται επίσης η πτώση του βιοτικού επιπέδου πολλών οικογενειών στη Βρετανία λόγω των περικοπών ή του παγώματος μισθών, την ώρα που αυξάνονται οι τιμές σε είδη διατροφής και σε καύσιμα. Την τελευταία πενταετία το κόστος των βασικών ειδών διατροφής στη Βρετανία έχει αυξηθεί κατά 35% και των καυσίμων θέρμανσης κατά 63%, όπως υπολογίζει η έκθεση.

Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο η Βρετανία για τα επιδόματα σε Ευρωπαίους μετανάστες

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπει τη Βρετανία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την κατηγορία της διάκρισης σε βάρος δικαιούχων κρατικών επιδομάτων πρόνοιας που προέρχονται από χώρες-μέλη της ΕΕ.

Οι βρετανικές αρχές υποβάλλουν τους Ευρωπαίους πολίτες σε ένα πρόσθετο τεστ σε σχέση με τους Βρετανούς υπηκόους που διεκδικούν επιδόματα, ώστε να αποδειχθεί η διαμονή τους και η νομιμότητα αυτής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει πεπεισμένη ότι αυτή η πρόσθετη δοκιμασία συνιστά παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου, καθώς και ότι χιλιάδες δικαιούχοι έχουν δει τις αιτήσεις τους να απορρίπτονται αδίκως.

Επικαλούμενο πηγή κοντά στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, το BBC μεταδίδει ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να «υποκύψει» στην πίεση της Κομισιόν. Κυβερνητικός εκπρόσωπος εξάλλου χαρακτήρισε το τεστ «κρίσιμο και δίκαιο εργαλείο» ώστε να διασφαλίζεται ότι τα επιδόματα πρόνοιας καταβάλλονται μόνο σε νόμιμους κατοίκους της χώρας.

Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο
σκαι
ΠΡΕΖΑ TV
30-5-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H MONH KAINOTOMIA ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΕΝΑ ΕΠΙΓΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΜΩΣ...ΔΗΛΑΔΗ ΑΓΑΠΗ ΓΑΛΗΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΛΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ...ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑ?