Παρασκευή, Μαΐου 10, 2013

ΔΝΤ: ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ


Το ΔΝΤ δεν αναμένει να υπάρξουν συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένο από τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της δόσης, η οποία θα εγκριθεί τυπικά στις 31 Μαΐου.Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, στη χθεσινή ενημέρωση, προέβη σε μια διφορούμενη δήλωση όταν ρωτήθηκε για το αν το Ταμείο ζητεί νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους στην τελευταία του έκθεση.


«Το ΔΝΤ δεν ζητά νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, αλλά την εφαρμογή των αποφάσεων του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει περαιτέρω συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δεν σκεφτόμαστε συζητήσεις για κάποιο νέο OSI (Official Sector Involvement).

»Οι εταίροι της Ελλάδας είπαν πως θα το κάνουν στο τέλος του χρόνου, αλλά δεν προσδιόρισαν το πώς θα γίνει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι», είπε σχετικά ο διευθυντής Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, χωρίς όμως να προσδιορίσει ποιοι είναι αυτοί. «Τα εργαλεία που θα επιλεχθούν για να γίνει το νέο κούρεμα είναι ένα επτασφράγιστο μυστικό και παραμένει θέμα υπό διαπραγμάτευση. Κανείς δεν ανοίγει ακόμα τα χαρτιά του», είπε στην «Ε» αξιωματούχος του Ταμείου.

Ο Τζέρι Ράις υπογράμμισε στην ενημέρωση Τύπου ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας έχουν αποδεχθεί πως για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, θα απαιτηθεί σημαντική επιπλέον βοήθεια και έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν «πρόσθετη ανακούφιση» του χρέους, προκειμένου να μειωθεί σημαντικά κάτω του 110% του ΑΕΠ ώς το 2022. Η Ελλάδα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά την εκπλήρωση των προαπαιτουμένων για την εκταμίευση της δόσης των 1,8 δισ. ευρώ του ΔΝΤ, η οποία θα εξεταστεί στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ στις 31 Μαΐου και η εκταμίευση των χρημάτων θα γίνει στις αρχές Ιουνίου.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΤΣΑΣ
http://www.enet.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
10-5-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: