Παρασκευή, Ιουνίου 07, 2013

ΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Συνεχίζεται το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης για την πάταξη της «λαθρεπιβίβασης» - φαινόμενο άρρηκτα δεμένο με τις ήδη υψηλές τιμές των εισιτηρίων, που για εργαζόμενους, ανέργους, νέους λαϊκών οικογενειών που μετακινούνται καθημερινά με τα ΜΜΜ, αποτελούν ένα ακόμη δυσβάσταχτο κόστος - προκειμένου να κρύψει τις προβλεπόμενες και από το μνημόνιο αυξήσεις στα εισιτήρια και τη μετατροπή της δημόσιας συγκοινωνίας σε εισπρακτικό μηχανισμό.


Έτσι, λοιπόν, με όχημα την κυκλοφορία του «Εισιτηρίου Ειδικού Τύπου» ,που θα πωλείται εντός των οχημάτων από τους οδηγούς σε λεωφορεία και τρόλεϊ, προωθείται η πρώτη από τις αυξήσεις, καθώς αυτό θα είναι κατά 10 λεπτά ακριβότερο.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, υπό τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, με τη συμμετοχή των προέδρων του ΟΑΣΑ, της ΣΤΑΣΥ (ΗΣΑΠ - ΜΕΤΡΟ - ΤΡΑΜ) και της ΟΣΥ (λεωφορεία – τρόλεϊ), αποφασίστηκε η αύξηση του αριθμού των ελεγκτών κατά 102 επιπλέον άτομα και ένταση των ελέγχων σε όλο το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους.

Παράλληλα, για τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία αποφασίστηκε η επιβίβαση των επιβατών μόνο από την μπροστινή θύρα των οχημάτων, αρχής γενομένης από την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και κατ' αρχήν για τις λεωφορειακές γραμμές που διασχίζουν τις οδούς Κηφισίας, Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου και Βασιλίσσης Σοφίας, με προοπτική να επεκταθεί παντού στο σύνολο των δρομολογίων.

Ακόμη, προχωρούν οι διαδικασίες για την εφαρμογή του «ηλεκτρονικού εισιτηρίου», καθώς και η τοποθέτηση μπαρών στις αποβάθρες του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ.
http://www.902.gr/
  

ΠΡΕΖΑ TV
7-6-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΑΝΕ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΙΣΗΤΙΡΙΟ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΛΑΘΡΕΠΙΒΙΒΑΣΗ

ΡΕ ΤΟΥΒΛΑ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ;

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΜ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ