Τρίτη, Ιουλίου 23, 2013

ΝΕΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ BLACKROCK ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Στην αξιολόγηση των μεθόδων που ακολουθούν οι ελληνικές τράπεζες για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους προχωρεί ο οίκος BlackRock.

Κατά τη διάρκεια της βδομάδας θα πραγματοποιηθούν τηλεδιασκέψεις μεταξύ των συστημικών τραπεζών και της BlackRock προκειμένου να καταγραφεί ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται οι τράπεζες τα προβληματικά δάνεια και να διατυπωθούν προτάσεις για ενδεχόμενη υιοθέτηση πιο αποδοτικών μοντέλων.


Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που θα δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι συστημικές τράπεζες θα πρέπει να καθορίσουν μεσοπρόθεσμα, ένα βιώσιμο μοντέλο χρηματοδότησης, διευρύνοντας τη χρηματοδοτική τους βάση και μειώνοντας την εξάρτησή τους από την έκτακτη στήριξη της ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών και των κυβερνητικών εγγυήσεων.

Ακόμη, θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας που θα ασχοληθεί με την εξεύρεση τρόπων βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών επίλυσης των προβλημάτων που προκαλεί ο υπερδανεισμός σε νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρείες και έως το τέλος Οκτωβρίου 2013 να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για βελτιώσεις στον τομέα αυτό.

Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΕΖΑ TV
23-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: