Τρίτη, Ιουλίου 23, 2013

«ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ» ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΡΙΤ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΤ

Τα πλεονεκτήματα που θα έχουν όσοι υποβάλουν αίτηση πρόσληψης για την Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ) προβάλλουν κύκλοι της κυβέρνησης. «Ουσιαστικά όσοι εργαστούν στο μεταβατικό φορέα είναι με το ένα πόδι στη νέα ΕΡΤ», λένε, μεταξύ άλλων. «"Αξιοζήλευτη" σπουδή να στήσει σκηνικό εμφυλίου μεταξύ των εργαζομένων που αγωνιούν, αλλά δεν τρομοκρατούνται» αποδίδουν στην κυβέρνηση εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, έξτρα μόρια για τη ΝΕΡΙΤ θα έχουν όσοι συμμετάσχουν στον μεταβατικό φορέα. 

«Ουσιαστικά όσοι εργαστούν σε αυτόν θα είναι με το ένα πόδι στη νέα ΕΡΤ», ανέφεραν κύκλοι της κυβέρνησης, διευκρινίζοντας πως όσοι προσληφθούν σε αυτή την πρώτη φάση, ναι μεν θα πρέπει να επαναπροσληφθούν αργότερα στον μόνιμο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, αλλά θα έχουν πρόσθετο πλεονέκτημα.

Επιπλέον «200 μόρια μπόνους» για την ΔΤ θα έχουν οι εργαζόμενοι/απολυμένοι της ΕΡΤ καθώς, σύμφωνα με την προκήρυξη του υπουργείου Οικονομικών, ορίζονται ως «ειδική κατηγορία ανέργων» οι υποψήφιοι που έχουν απολυθεί λόγω κατάργησής της. Με την προϋπόθεση βέβαια «να είχαν συνεχή υπηρεσία κατά τα δύο τουλάχιστον τελευταία έτη και δεν είχαν παράλληλη απασχόληση σε άλλο εργοδότη».

Η διαδικασία στελέχωσης της ΔΤ άρχισε το απόγευμα της Δευτέρας (μετ' εμποδίων καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων είχε "πέσει" επί ώρα) και αναμένεται να διαρκέσει έως το μεσημέρι της 2ας Αυγούστου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, το συνολικό κόστος για τις μισθοδοσίες των εργαζομένων σε αυτό το δίμηνο μεταβατικό στάδιο θα ανέλθει σε περίπου 3,2 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τροπολογία για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ -που δεν αποκλείεται να κατατεθεί ακόμη και εντός της ημέρας, στο φορολογικό νομοσχέδιο- θα προβλέπει την πλήρη αποζημίωση των εργαζομένων που θα αποχωρήσουν, ενώ όσοι επαναπροσληφθούν στη ΝΕΡΙΤ θα έχουν το πλαφόν των 15.000 ευρώ. 

Αντιδρούν στην προκήρυξη

Σφοδρή ήταν η αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ στη δημοσίευση της προκήρυξης. Σε ανακοίνωσή τους, οι δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για καινοτομία από την πλευρά της κυβέρνησης που επιχειρεί να θολώσει τον εκτροχιασμό από τη νομιμότητα. 

Ακόμα, χαρακτηρίζουν τη νέα ραδιοτηλεόραση που θα δημιουργηθεί «όχι πλέον δημόσια, αλλά αυστηρά κυβερνητική», ενώ δεν διστάζουν να τη συγκρίνουν με την αντίστοιχη της Συρίας. 

Απορρίπτουν την προκήρυξη θέσεων, υποστηρίζοντας πως «πρόκειται για μια πρόσκληση ενδιαφέροντος η οποία βρίθει γενικοτήτων και ασαφειών και θίγει βάναυσα τους εργαζομένους. Δεν είναι υγιής και καθαρή και ως εκ τούτου αφερέγγυα». Τονίζουν, δε, πως «η κυβέρνηση δείχνει "αξιοζήλευτη" σπουδή να στήσει σκηνικό εμφυλίου μεταξύ των εργαζομένων που αγωνιούν, αλλά δεν τρομοκρατούνται».
Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΕΖΑ TV
23-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: