Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΑΒ

Την εκτίμηση ότι οι εξελίξεις που δρομολογούνται στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία έχουν στόχο την περαιτέρω απαξίωση, συρρίκνωση και υποβάθμισή της διατύπωσε ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνομιλίες με εργαζόμενους ενώ τόνισε ότι η ΕΑΒ έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες αλλά προς μια διαφορετική κατεύθυνση.


Μιλώντας με εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε λόγο για δημοσιεύματα που "έχουν στόχο να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, να επηρεάσουν συνειδήσεις και να μετρήσουν αντιδράσεις" . Επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ περί ύπαρξης "ενός ενιαίου φορέα αμυντικής που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του λαού, ταυτόχρονα με την υπεράσπιση της εδαφικής κυριαρχίας και την υπεράσπιση της άμυνας της χώρας".

Χαρακτήρισε τεράστιες τις παραγωγικές δυνατότητες της ΕΑΒ δίνοντας ως παράδειγμα ότι- στα 35 χρόνια λειτουργίας της- παραδίδει κατά μέσο όρο 75 αεροσκάφη τον χρόνο, 150 κινητήρες αεροσκαφών τον χρόνο καθώς και χιλιάδες συστήματα επικοινωνιών, ενώ κατασκευάζει το 29% της ατράκτου των αεροσκαφών F-16, δεδομένου ότι είναι ο μοναδικός υποκατασκευαστής τους παγκοσμίως διατηρεί και σχολές εκπαίδευσης τεχνικού προσωπικού υψηλής ειδίκευσης.

Ο γ.γ του ΚΚΕ τάχθηκε κατά οποιασδήποτε συγχώνευσης αμυντικών εταιρειών στις σημερινές συνθήκες λέγοντας ότι αυτό θα σήμαινε περισσότερη απαξίωση της ΕΑΒ και κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν στη συρρίκνωση της εταιρείας καθώς και σε κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησής της. Ζήτησε να αποσυρθεί αμέσως το πολυνομοσχέδιο σημείωσε όμως ότι μόνη ρεαλιστική λύση είναι να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία και όχι να υπάρξει εναλλαγή κυβερνήσεων και εξυπηρέτηση των ίδιων ταξικών συμφερόντων.ENET.GR
ΠΡΕΖΑ TV
15-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: