Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2013

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ROGER WATERS ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή ο Roger Waters στο ΟΑΚΑ. Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο στη Μαλακάσα. Έτσι θα μας το πάει προφανώς η Didi Music και αναλόγως που θα κάτσει η μπίλια. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ισχύει το ΟΑΚΑ. Σε μισή ώρα, βλέπουμε. Σας παραθέτουμε αποσπάσματα από τις τρεις τελευταίες ανακοινώσεις της εταιρίας κι εσείς βγάλτε τα συμπεράσματά σας. 

Η 1η και αρχική, τότε που η Didi μας εξηγούσε γιατί ακριβώς η συναυλία θα γίνει στο κατάλληλο για τη συγκεκριμένη παραγωγή, στάδιο του ΟΑΚΑ: 

"Η περιοδεία του 2013 θα πραγματοποιηθεί σε 25 μεγαλοπρεπή στάδια όπως το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το Wembley του Λονδίνου, το Stade de France στο Παρίσι, το Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης, το Αmsterdam Arena και το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.  Ο Roger Waters έχει επανασχεδιάσει και επεκτείνει την παραγωγή του The Wall σύμφωνα με τα δεδομένα των μεγάλων αυτών συναυλιακών χώρων ώστε όλοι οι θεατές να ζήσουν την μοναδική αυτή εμπειρία στον μέγιστο δυνατό βαθμό".

Στη δεύτερη ανακοίνωση η... εμπειρία άλλαζε, το ΟΑΚΑ πλέον έμοιαζε ακατάλληλο και το Terra Vibe (δίπλα στις ταβέρνες της Μαλακάσας) σαφώς πιο ιδανικό:
"Το βασικό στοιχείο  του σχεδιασμού της παράστασης είναι η στενή επαφή του καλλιτέχνη με το κοινό με τρόπο που να μπορέσει ο θεατής να ζήσει τα συναισθήματα του έργου και την αυθεντική θεατρική μαγεία της παράστασης. Λόγω της σημερινής συγκυρίας ο χώρος που είχε ανακοινωθεί αρχικά, δεν μπορεί να λειτουργήσει  ώστε το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και η εμπειρία που καλούνται να ζήσουν οι θεατές να είναι στο μέγιστο βαθμό.  Έτσι η συναυλία θα διεξαχθεί στο TERRA VIBE PARK στο 37ο ΧΙΛ. Ε.Ο Αθηνών Λαμίας, στον κόμβο της Μαλακάσας, ένα χώρο που πληροί απολύτως τις προδιαγραφές και τις ανάγκες της παράστασης".

Με την 3η ανακοίνωση, τη σημερινή, το ΟΑΚΑ ξαναγίνεται κατάλληλο:
"Η αντίδραση και η δυσαρέσκεια που προκάλεσε, σε μέρος του κοινού, η αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής της συναυλίας του Roger Waters The Wall, είχε σαν αποτέλεσμα τη διευθέτηση των θεμάτων παραγωγής και την επαναφορά του show στο OAKA  την Τετάρτη 31 Ιουλίου".

Επανήλθαμε λοιπόν στο ΟΑΚΑ. Τέλος καλό, όλα καλά. Σχεδόν, βέβαια, αφού πλέον δεν θα έχουμε στο ΟΑΚΑ την ίδια... "στενή επαφή του καλλιτέχνη με το κοινό με τρόπο που να μπορέσει ο θεατής να ζήσει τα συναισθήματα του έργου και την αυθεντική θεατρική μαγεία της παράστασης". Αυτό τουλάχιστον μας έλεγε η Didi Music την Παρασκευή. Ούτε τα συναισθήματα θα ζήσουμε, ούτε την αυθεντική θεατρική μαγεία της παράστασης. Κρίμα τα χρήματα που πληρώσαμε...

Θα ήταν σωστό και πρέπον όμως η εταιρία να μας διευκρινήσει ποιες είναι οι διευθετήσεις που έγιναν στα θέματα παραγωγής ώστε να ξεπεραστούν όλα όσα καθιστούσαν το ΟΑΚΑ ακατάλληλο για τη συγκεκριμένη συναυλία. Πως το έλεγε η Didi Music; Το ΟΑΚΑ "δεν μπορεί να λειτουργήσει  ώστε το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και η εμπειρία που καλούνται να ζήσουν οι θεατές να είναι στο μέγιστο βαθμό". Τι άλλαξε μέσα στο Σαββατοκύριακο; Το μετέφεραν προς την Κηφισίας, 300 μέτρα δεξιά; Το τράβηξαν και το άπλωσαν το στάδιο ώστε να μεγαλώσει; 
Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος - 

http://www.e-tetradio.gr/ar9293el_epanaforatissynayliastoyrogerwatersstooaka.html

ΠΡΕΖΑ TV
15-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: