Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2013

ΟΤΑΝ Η ΕΛ.ΑΣ. ΕΚΑΝΕ «ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ» (ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ) ΣΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ

Από αρμονικές έως αδελφικές θα μπορούσε να χαρακτηριστούν οι σχέσεις χρυσαυγιτών με πολλά μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που αστυνομικοί κατηγορήθηκαν ότι κάνουν τα «στραβά μάτια» στη δράση των ακροδεξιών.

Οι στενές σχέσεις της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία αποτελούν, άλλωστε, κοινό μυστικό, καθώς έχουν κατορθώσει να περάσουν τα σύνορα της χώρας. Εγκυρες ευρωπαϊκές εφημερίδες έχουν ασχοληθεί με εκτενή ρεπορτάζ για το θέμα, ενώ και ο Λετονός επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς πριν από λίγους μήνες αποκάλυψε ότι διαθέτει στοιχεία από τα οποία αποδεικνύεται η υπόγεια σχέση της Χρυσής Αυγής με την Ελληνική Αστυνομία.

Το σίγουρο είναι ότι οι χρυσαυγίτες, με την ευνοϊκή μεταχείριση που έχουν από την Αστυνομία, συνεχίζουν τη βίαιη δράση τους, χωρίς ποτέ κανείς τους να τιμωρηθεί. Οι ίδιοι όχι μόνο δεν κρύβουν την καλή σχέση που έχουν με την Αστυνομία, αλλά ορισμένες φορές το διατυμπανίζουν κιόλας. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος σε συνέντευξή του σε ελληνικό περιοδικό («Crash») είχε παραδεχθεί πως το κόμμα του στηρίζεται στις καλές σχέσεις που έχει με την Αστυνομία και τον στρατό, απ' όπου και προέρχεται ο πυρήνας των ψηφοφόρων του.
Οι υπόγειες διαδρομές είχαν περίτρανα αποδειχθεί και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές στις περιοχές των Αμπελοκήπων και στην Καισαριανή, όπου ψηφίζουν μαζικά περίπου 5.000 αστυνομικοί που υπηρετούν σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας. Και στις δύο αναμετρήσεις (Μάιος - Ιούνιος 2012) σε 11 εκλογικά τμήματα της Αθήνας, που βρίσκονται κοντά στη ΓΑΔΑ, στα οποία ψήφισαν χιλιάδες ετεροδημότες αστυνομικοί, τα ποσοστά της ακροδεξιάς έφτασαν σε επίπεδα-ρεκόρ, αφού η Χρυσή Αυγή έλαβε από 17,2% έως 23,04%, ποσοστά που ήταν τα μεγαλύτερα που πήρε στην επικράτεια.

'Αλωνίζουν'
1. Επιδρομή στον Μελιγαλά
Ακόμη μία επίδειξη... δύναμης της ακροδεξιάς εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή στον Μελιγαλά, σε εκδήλωση για τη μνήμη των θυμάτων της περιοχής, όπου βουλευτές του κόμματος πρωταγωνίστησαν σε σοβαρό επεισόδιο κατά του δημάρχου Οιχαλίας και ουσιαστικά διέλυσαν την εκδήλωση μπροστά στους άπραγους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Για το γεγονός διετάχθη κατεπείγουσα ΕΔΕ.
2. Επίθεση στον Καμίνη 
Τον περασμένο Μάιο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής -φέροντας όπως αποδείχθηκε πάνω του όπλο- επιτέθηκε κατά του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων από τον δήμο σε απόρους. Αν και επιχείρησε να χτυπήσει τον δήμαρχο, αφοπλίστηκε, αλλά δεν συνελήφθη.

3. Σόου στο «Χυτήριο»
Τον περασμένο Οκτώβριο, χρυσαυγίτες βουλευτές πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν έξω από το Θέατρο Χυτήριο στο Γκάζι, ζητώντας να κατέβει η παράσταση «Corpus Christi», την οποία θεωρούσαν βλάσφημη. Κανείς τους δεν συνελήφθη, αντίθετα οι Παναγιώταρος, Παππάς απελευθέρωσαν άτομα που είχαν προσαχθεί σε κλούβα.
4. Σάρωσαν... μετανάστες
Στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας, στο Μεσολόγγι και σε πολλές ακόμα πόλεις, μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς μικροπωλητές, τους οποίους και εκδίωξαν από τον χώρο. Στα επεισόδια της Ραφήνας συμμετείχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής. Η Αστυνομία έλαμψε πάλι διά της απουσίας της.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Εντολή για συλλήψεις
Παρά την αίσθηση που έχει δημιουργηθεί, οι παραβάτες βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα έπρεπε να είχαν συλληφθεί από τους αστυνομικούς κατά τη διάπραξη αυτόφωρων αδικημάτων.
Με πολυσέλιδη εγκύκλιό του, που είχε σταλεί στις κατά τόπους εισαγγελίες και τα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας πριν από ακριβώς έναν χρόνο, ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες αποσαφήνιζε ότι, για να συλληφθεί βουλευτής ο οποίος διέπραξε αυτόφωρο κακούργημα, δεν απαιτείται άδεια της Βουλής.
Αφορμή τότε ήταν τα περιστατικά με τις επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής σε πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών.
Η εγκύκλιος του κ. Τέντε, η οποία «ποινικοποιούσε» τις εφόδους της Χρυσής Αυγής σε πάγκους μικροπωλητών, καλούσε τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, για τα αυτόφωρα κακουργήματα, να συλλαμβάνουν τους βουλευτές.
Σχετικά με τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, τα αστυνομικά όργανα -σύμφωνα με την εγκύκλιο- έπρεπε «να τους εμποδίζουν με τα συνήθη αποτρεπτικά μέτρα» και να σχηματίζουν άμεσα δικογραφίες εναντίον τους. Επίσης, θεωρείται αδίκημα και το να ζητάει κάποιος από έναν άλλο πολίτη αποδεικτικά έγγραφα (ταυτότητα), καθώς αυτό είναι πράξη αντιποίησης αρχής.
Μ. ΜΠΕΝΕΑ
ΕΘΝΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
20-9-2013

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγανακτισμένος λοιπόν, εγω και κάτοικοι της περιοχής, που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται γυαλιά-καρφιά και να καίγονται προς χάριν της… επανάστασης, βγήκαν στο δρόμο και πήραν με τις πέτρες την κομμουνιστική αλητεία.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

ποια περιουσια ρε γαμημενε;;; δεν καηε ουτε σπιτι ουτε καταστημα...φασιστακο αγανακτισμενε.

Ανώνυμος είπε...

Χουντα.παρακρατος.ΝΔ .ΠΑΣΟΚ .ΝΑΖΙ. ΜΠΑΤΣΟΙ. ΚΑΝΑΛΙΑ .ΑΠΟΙΚΙΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΜΕΤΟΣ

Γαμήστε τους είπε...

Δεν κάνει τα "τραβά μάτια" απλά δεν βλέπει τη μύτη της και δεν έχει καθρέφτη.Ο κορμός των νεοναζί είναι η Ελ.ας,πριν λίγο μπάτσος εκτός υπηρεσίας ξυλοκοπήθηκε και άρχισε να πυροβολεί σε αντιφασιστική στη Δάφνη.

ΨΟΦΟ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ψεύτης, λαμογιο γερμανοτσολια

Ανώνυμος είπε...

H ανοχή και η αλληλοσυνδρομή της μπαταρίας σ' αυτά τα καθάρματα είναι πασίγνωστη. Κι αυτό τους έχει αποθρασύνει εντελώς.
Όλοι τα βλέπουμε και τα ξέρουμε.


Ανώνυμος είπε...

βγήκαν στο δρόμο και πήραν με τις πέτρες την κομμουνιστική αλητεία???? Κρυφτηκαν πισω-διπλα απο της διμοιριες των Ματ και (νομιζαν οτι) πεταγαν πετρες στην Αντιφασιστικη πορεια που τραβαγε για τα γραφεια τους... αυτο ειναι το σωστο . Και στον πετροπολεμο ρε ρεζιλια μπραβους εχετε απο το κρατος .Αγωνισταραδεεεεςςςς μουυυυυυ!