Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 12, 2013

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

Χειμώνας χωρίς επίδομα ανεργίας περιμένει την πλειονότητα των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων, την ίδια στιγμή που το υπουργείο Εργασίας επιμένει να διατηρήσει το πλαφόν των 450 ένσημων κατ' έτος για την τελευταία τριετία, ενώ η ανασφάλιστη εργασία οργίασε και φέτος στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι η μη καταβολή επιδόματος ανεργίας θα επιφέρει τρομακτικά προβλήματα επιβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές του.

Υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι "οι συνεχείς προσπάθειες τροποποίησης του Ν. 3986/11 έστω την ύστατη ώρα δεν καρποφόρησαν". Ως εκ τούτου, η Ομοσπονδία απευθύνει έκκληση στον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση για άμεση επίλυση του ζητήματος, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι οι ενώσεις εργαζομένων σε Ρόδο και Κρήτη "πυκνώνουν τις παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις τους, έχοντας απόλυτη επίγνωση των συνεπειών για τους εποχικά ανέργους τους επόμενους μήνες".

Σε επικοινωνία που είχε η "Αυγή" με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Άρη Σουλούνια, ο ίδιος τόνισε ότι "θα είναι σίγουρα δύσκολος χειμώνας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, όχι μόνο γιατί κόβεται το επίδομα ανεργίας, αλλά και γιατί με τη λήξη της σύμβασης εργασίας οι μισθοί πιθανότατα να μην παραμείνουν στα ίδια επίπεδα". Κι ενώ δεν τάχθηκε υπέρ της πολιτικής των επιδομάτων, εξέφρασε την πρόταση των ξενοδόχων για επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών από το κράτος, ούτως ώστε να απασχοληθούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έως τις αρχές Νοεμβρίου και από τότε, έως τις αρχές Μαρτίου που θα επαναπροσληφθούν, να επιδοτούνται, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Πηγή: avgi.gr


ΠΡΕΖΑ TV
12-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: