Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 12, 2013

ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΝΟΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ!!!

Μετά την επί της ουσίας κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, με την ένταξη στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας των εργαζομένων στην υπηρεσία, ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε τη δημιουργία μιας νέας διεύθυνσης, στην οποία περνούν οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και για την στελέχωση της οποίας ζητά 300 υπαλλήλους.


Τη δημιουργία της «Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημόσιου Χώρου» ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ο γενικός γραμματέας Θεόδωρος Λιβάνιος και όπως είπε θα στελεχωθεί με 300 υπαλλήλους. 

Μέχρι τώρα, έχουν κάνει αίτηση 120 υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας που εντάσσονται στις εξαιρέσεις από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας, ενώ ζητούνται περίπου άλλοι 200 υπάλληλοι από τη λίστα της κινητικότητας.

Ενόψει της ανάθεσης των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ελληνική Αστυνομία μετά τις 23 Σεπτεμβρίου, ο κ. Λιβάνιος εισηγήθηκε την εκ παραλλήλου άσκηση με την Ελληνική Αστυνομία αρμοδιοτήτων στη χρήση κοινόχρηστων χώρων (αλσών, κήπων, πλατειών, παιδικών χαρών κ.α.), στον έλεγχο των διατάξεων για την υπαίθρια διαφήμιση, στον έλεγχο τήρησης της καθαριότητας σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, την εκτέλεση διοικητικών κυρώσεων που αφορούν στη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων, στην ελεγχόμενη στάθμευση, στην επίδοση εγγράφων, στη διενέργεια αυτοψιών.

Στη Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου παραμένει ο έλεγχος των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΡΕΖΑ TV
12-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: