Σάββατο, Οκτωβρίου 05, 2013

«ΓΙΑ 11,3 ΕΚΑΤ. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΥΑΘ» -- ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ---

Μόλις 11,3 εκατ. ευρώ θα είναι το κέρδος της ελληνικής κυβέρνησης από την πώληση της ΕΥΑΘ. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με την «Ενωση Πολιτών για το Νερό» (ΕΠΝ), μετά την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να εγκρίνει δαπάνη 162.320.000 ευρώ για να ξεπληρώσει τα χρέη των ΟΤΑ προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ.
Κάτι που αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τη ΕΠΝ, με την απόφαση αυτή, ο ιδιώτης θα πάρει την ΕΥΑΘ καθαρή από χρέη των ΟΤΑ. Από τη στιγμή όμως που το ΤΑΙΠΕΔ εκτιμά ότι το 51% της ΕΥΑΘ τιμάται 105 εκατ. ευρώ και καθώς έχει ανακοινώσει ότι από αυτό το ποσό εξαιρείται το πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα της εταιρείας, που ανέρχεται στα 93,7 εκατ. ευρώ, το κέρδος του ελληνικού Δημοσίου από την πώληση είναι μόλις 11,3 εκατ. ευρώ. Ο εκπρόσωπος της ΕΠΝ Λάζαρος Αγγέλου χαρακτηρίζει σκανδαλώδη αυτή την εξέλιξη, καθώς «η κυβέρνηση πληρώνει με χρήματα του ελληνικού λαού τα χρέη των δήμων στην ΕΥΑΘ, για να πάρει ο ιδιώτης καθαρή από χρέη την εταιρεία, με ελάχιστο κέρδος τελικά για το ελληνικό Δημόσιο».



Στο μεταξύ, η ΕΠΝ έχει ήδη καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, με την οποία ζητεί από το ΤΑΙΠΕΔ να καταθέσει τους φακέλους προσφορών των δύο κοινοπραξιών που πέρασαν στη δεύτερη φάση της διαδικασίας ανεύρεσης αγοραστή για την ΕΥΑΘ, κάτι το οποίο, όπως επισημαίνει ο Λ. Αγγέλου, το ΤΑΙΠΕΔ είναι υποχρεωμένο από το νόμο να κάνει, αλλά προς το παρόν αποκρύπτει παρανόμως τα στοιχεία που του έχουν ζητηθεί. Η απόφαση αναμένεται σε περίπου 20 ημέρες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της πώλησης της ΕΥΑΘ πραγματοποίησε προχθές το ΠΑΜΕ, έξω από το κτήριο της εταιρείας, στη Θεσσαλονίκη.

Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
5-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: