Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2013

ΆΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΆΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Αίτηση για άρση της βουλευτικής ασυλίας του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, διεβίβασε στη Βουλή η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του δίωξη για πρόκληση σε τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος.


Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του κ. Καμμένου αφορά δηλώσεις του, τον περασμένο Σεπτέμβριο με τις οποίες φερόταν να προτρέπει τους κατοίκους της Χαλκιδικής -που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους- να «λιντσάρουν» τον δήμαρχο «Αριστοτέλη». Χρήστο Πάχτα. 

Οι καταγγελίες οδήγησαν σε έρευνα από την εισαγγελία. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα, Βασίλη Πλιώτα, για να αποφασιστεί από την Ολομέλεια, αν συντρέχει λόγος άρσης της ασυλίας του και την άσκηση ποινικής δίωξης για πράξη, που φέρεται να τελέστηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2013.

Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΕΖΑ TV
21-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: