Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2013

ΑΠΕΙΛΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΕ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Εκκαθαρίσεις σε γειτονιές κατά τοξικοεξαρτημένων προετοιμάζει η Χρυσή Αυγή. Αυτό κατήγγειλε την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, στη διάρκεια των εγκαινίων του νέου κτηρίου του ΚΕΘΕΑ «Προμηθέας», στα Λαδάδικα.
Πρόκειται για μια δομή που ξεκινά τη λειτουργία της με 12 χρόνια καθυστέρηση, καθώς δεν την είχε δεχτεί στην περιοχή η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου στο Δήμο Θεσσαλονίκης.


Στην ομιλία του ο Γ. Μπουτάρης είπε πως μέλη της Χρυσής Αυγής πηγαίνουν σε περιοχές που κυκλοφορούν εξαρτημένοι και υπόσχονται στους κατοίκους ότι μπορούν να τις «καθαρίσουν». «Πρέπει να έχουμε το νου μας, καθώς είναι ένα ανησυχητικό σύμπτωμα», είπε ο Γ. Μπουτάρης. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε ότι «οι εξαρτημένοι δεν είναι απόβλητα» και δήλωσε ότι «ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στην επανένταξη των ανθρώπων που έχουν πέσει σε εξαρτήσεις». Πρόσθεσε ότι τα κέντρα φιλοξενίας εξαρτημένων ατόμων «πρέπει να γίνουν σπίτια χαράς και όχι χωματερές. Στόχος μας είναι ένας χρόνια εξαρτημένος να μπορεί να χαμογελά την επόμενη ημέρα και γι' αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας», πρόσθεσε.

Η νέα δομή του ΚΕΘΕΑ στεγάζεται στο επταώροφο κτήριο της οδού Πίνδου 4, στα Λαδάδικα. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το κέντρο υποδοχής και επανένταξης αποφυλακισμένων του προγράμματος ΚΕΘΕΑ «Προμηθέας», το πρόγραμμα προσέγγισης χρηστών στο δρόμο, το κέντρο διημέρευσης χρηστών (Off Club), ψυχοδιαγνωστικό κέντρο, θεραπευτική κοινότητα και μονάδα αλκοόλ. Στο ισόγειο του κτηρίου λειτουργεί το ΚΕΘΕART, το πρώτο σημείο πώλησης των προϊόντων που φτιάχνουν οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι κεραμικής της «Ιθάκης» και άλλων εργαστηρίων του ΚΕΘΕΑ.

Ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ Βορείου Ελλάδος, Φαίδων Καλοτεράκης, υπενθύμισε ότι το 2001 η τότε διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αρνήθηκε την ύπαρξη του ΚΕΘΕΑ στην περιοχή, παρά το ότι το κτήριο είναι ιδιόκτητο, ανήκει στο ΚΕΘΕΑ και αγοράστηκε το 2000 με ευρωπαϊκά κονδύλια. Ανακοίνωσε ότι από τις αρχές Νοεμβρίου ξεκινά το πρόγραμμα «street work», που σκοπό έχει να εντοπίζει εξαρτημένους στις «πιάτσες» τους, για να τους ενημερώνει για τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να απεξαρτηθούν. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με το οποίο το ΚΕΘΕΑ έχει ήδη έρθει σε συνεννόηση.

Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
21-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: