Σάββατο, Οκτωβρίου 05, 2013

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΛΑΜΠΕΝΤΟΥΖΑ

“Με το αίμα πόσων ακόμη άλλων νεκρών θα βάψει τα σύνορά της η Ευρωπαϊκή Ένωση; Το έγκλημα που διαπράχθηκε ανοιχτά της νήσου Λαμπεντούζα στην Ιταλία βαραίνει όχι μόνο την κυβέρνηση Λέτα, αλλά όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που χρηματοδοτούν και στηρίζουν τους μηχανισμούς της Ευρώπης-φρούριο”, καταγγέλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Σε πάνω από 300 υπολογίζονται μέχρι στιγμής οι νεκροί μετανάστες και πρόσφυγες που δεν κατάφεραν να σωθούν όταν βούλιαξε το καΐκι που τους μετέφερε προς τις ευρωπαϊκές ακτές. Ανάμεσα στους αδικοχαμένους είναι πολλές γυναίκες και παιδιά.


“Αυτές είναι οι προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουν χρήματα για να εξοπλίζουν την αστυνομία, το λιμενικό και τη Frontex, που όταν δεν βουλιάζουν οι ίδιοι τα σαπιοκάραβα των μεταναστών, κάνουν ό,τι μπορούν για να δυσκολέψουν την πρόσβαση και να τους αφήσουν έκθετους στη μανία της θάλασσας και της κακοκαιρίας. Έχουν χρήματα για να στήνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, να δημιουργούν σύγχρονα ξερονήσια για τους κατατρεγμένους από την Αφρική και την Ασία”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΝΤΡΑΣΥΑ.


“Στον κόσμο που προσπαθεί να φτάσει με κάθε μέσο δεν δίνουν ούτε τη δυνατότητα να ζητήσει άσυλο. Πόση υποκρισία αυτές οι ίδιες κυβερνήσεις να δηλώνουν αυτές τις μέρες την ανησυχία τους για την άνοδο του ρατσισμού και του φασισμού. Οι φυσικοί αυτουργοί μαζικών ρατσιστικών εγκλημάτων, οι κήρυκες του ρατσιστικού μίσους που αποκαλούν τους μετανάστες «λαθραίους» και ανεπιθύμητους έχουν το θράσος να δείχνουν ευαισθησία".

Πάνω από 20.000 νεκροί

Μόνο στην επίμαχη περιοχή των στενών της Σικελίας, καταμετρούνται επίσημα περισσότεροι από 6.000 νεκροί την τελευταία 20ετία. Συνολικά ο αριθμός των καταμετρημένων νεκρών ξεπερνάει τις 20.000, ανάμεσα στους οποίους πολλοί έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο και στον Έβρο.

“Ξέρουμε πως τα εγκλήματα δεν σταματούν πάνω στα σύνορα. Οι έγκλειστοι πρόσφυγες και μετανάστες στα κολαστήρια που έχει συντηρεί η κυβέρνηση Σαμαρά, από την Αμυγδαλέζα ως την Αλεξανδρούπολη, είναι άνθρωποι που κατάφεραν να φτάσουν ζωντανοί, κάποιες φορές χάνοντας μέλη των οικογενειών τους στη διαδρομή, για να γνωρίσουν τελικά τι σημαίνει «ευρωπαϊκός παράδεισος». Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι δύο φορές υπεύθυνες για το έγκλημα”, προσθέτει η ανακοίνωση.

“Όχι μόνο γιατί δολοφονούν με την πολιτική των κλειστών συνόρων αλλά γιατί εξωθούν τους φτωχούς ανθρώπους από τις χώρες της Αφρικής να ακολουθήσουν το δρόμο της προσφυγιάς. Η ίδια η ιταλική κυβέρνηση έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο βομβαρδισμό της Λιβύης, αφού προηγουμένως για πολλά χρόνια συνεργαζόταν με το καθεστώς Καντάφι που έφραζε το δρόμο στους μετανάστες και τους πρόσφυγες” και καταλήγει.

 Με εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας οι επιζώντες από το ναυάγιο
Με εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας οι επιζώντες από το ναυάγιο
“Από την Ακτή Ελεφαντοστού ως το Μαλί, και από εκεί ως το Σουδάν και τη Σομαλία, οι στρατιωτικές επεμβάσεις χωρών της ΕΕ φέρνουν περισσότερη βία και μιζέρια πάνω σε αυτή που έχουν σπείρει το ΔΝΤ και οι άλλοι οργανισμοί της «διεθνούς κοινότητας». Η πάλη ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ταυτόχρονα και πάλη ενάντια στο ρατσισμό. Είναι πάλη για τη δικαίωση των χιλιάδων νεκρών από τη Λαμπεντούζα ως το Αιγαίο. Είναι πάλη για να μην ξαναέχουμε τέτοια εγκλήματα”.

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

To καλοκαίρι του 2009, η "Ελευθεροτυπία" είχε δημοσιοποιήσει καταγγελίες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, όταν ένα αυστριακό αεροσκάφος της Frontex, της δύναμης της ΕΕ που περιπολεί στο Αιγαίο για μετανάστες, εντόπισε έξω από τη Μυτιλήνη μια βάρκα με 12 πρόσφυγες ανάμεσά τους μια γυναίκα. Ειδοποίησε το Λιμενικό, το σκάφος κατέφτασε και επιβίβασε τους 12 πρόσφυγες, που ήταν από την Σομαλία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, τους έδεσαν πισθάγκωνα, έναν μάλιστα και από το λαιμό, τους ξυλοκόπησαν - και τη γυναίκα και μετά τους φόρτωσαν στο βάρκα την οποία τρύπησαν και τους άφησαν στη θάλασσα. Ευτυχώς αργότερα τους εντόπισε ένα τουριστικό σκάφος με Βρετανούς επιβαίνοντες, οι οποίοι τους περισυνέλεξαν και τους παρέδωσαν σε ομάδα διασωστών οι οποίοι με τη σειρά τους τούς μετέφεραν στο νησί.

Η δράση της Frontex είναι η μια πτυχή αυτής της ανατριχιαστικής υπόθεσης.


Ουσιαστικά πρόκειται για ένα στρατιωτικό σώμα της ΕΕ, που έχει στη διάθεσή του 115 πλοία, 27 ελικόπτερα, τρεις κινητές μονάδες ραντάρ, αεροσκάφη, οχήματα, «ειδικούς» ερευνητές. Ο προϋπολογισμός της ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Στην Ελλάδα υπάρχουν δυο πλοία της που συντονίζουν τις επιχειρήσεις του Λιμενικού και ένα αεροσκάφος εξοπλισμένο και με θερμικές κάμερες ώστε να εντοπίζει βάρκες φορτωμένες με μετανάστες ακόμα και τη νύχτα.

Κ.Σ.
http://www.enet.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
5-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: