Σάββατο, Οκτωβρίου 05, 2013

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Ο «ΠΥΡΗΝΑΡΧΗΣ» ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ

Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ
Επτά είναι πλέον τα εντάλματα που εκκρεμούν, έξι ημέρες μετά τις συλλήψεις βουλευτών, στελεχών και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μετά και την παράδοση δύο καταζητούμενων, το πρωί και το απόγευμα της Πέμπτης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες είναι ο «πυρηνάρχης» της Τ.Ο. Περάματος, πρόσωπο-«κλειδί» για τις Αρχές.


Ο Αναστάσιος Πανταζής, που πέρασε χθες το απόγευμα το κατώφλι του αστυνομικού μεγάρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, είναι ένας από τους δύο χρυσαυγίτες που είχαν κατονομαστεί από τα μέλη του ΚΚΕ, λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών του, το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου, στο Πέραμα.

Φέρεται από τις αρχές ως ο κάτοχος τηλεφωνικής σύνδεσης που αντιστοιχεί σε στοιχεία ταυτότητας Πακιστανού, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά τρεις φορές με τον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο 34χρονος είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, καθώς είχε εμπλακεί στη ρατσιστική επίθεση σε βάρος τεσσάρων Αιγύπτιων ψαράδων, που εργάζονταν στα καΐκια της Ιχθυόσκαλας, τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από περίπου 10 άτομα, τα οποία προσέγγισαν το σπίτι όπου διέμεναν οι τέσσερις μετανάστες, ηλίκιας 28, 36, 39 και 42 ετών.

Οι δράστες προξένησαν ζημιές στα παράθυρα, δύο αυτοκίνητα και ένα τρίκυκλο, ιδιοκτησίας τους, ξυλοκόπησαν με ρόπαλα και ξύλα τον 28χρονο, που μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στη χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», και τράπηκαν σε φυγή.

Τα θύματα της επίθεσης ειδοποίησαν την Αστυνομία. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκαν στη λεωφόρο Σχιστού έξι άτομα, πέντε άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι προσήχθησαν ως ύποπτοι.

Για κακή τους τύχη όμως οι μετανάστες, που βρίσκονταν νόμιμα στην Ελλάδα, δεν έκαναν πίσω φοβούμενοι απέλαση, όπως έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις. Αναγνώρισαν τους δράστες, που συνελήφθησαν, παρά τους ισχυρισμούς τους πως δεν είχαν σχέση με την υπόθεση. Ετσι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Το πρωί της Πέμπτης παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και μια 40χρονη γυναίκα, σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Το συγκεκριμένο πρόσωπο μπήκε στο κάδρο των ερευνών εξαιτίας της τηλεφωνικής της σύνδεσης, που φέρεται να χρησιμοποίησε ο σύζυγός της το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και ο οποίος ακόμη αναζητείται.

Οπως προκύπτει από την άρση απορρήτου επικοινωνιών, το κινητό τηλέφωνο της Κ.Μ. είναι ένα από τα τέσσερα κινητά που «ενεργοποιούν» κατά βάση τις κεραίες «Αμφιάλη-Κερατσίνι» και «Ταμπούρια-Κερατσίνι», το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις Αρχές, η εν λόγω τηλεφωνική σύνδεση (με τα στοιχεία συνδρομητή της συγκεκριμένης γυναίκας) δέχτηκε τρεις εισερχόμενες κλήσεις στις 21.11, 22.17, 22.47 το ίδιο βράδυ.
http://www.enet.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
5-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: