Δευτέρα, Οκτωβρίου 28, 2013

ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΜΙΣΤΕΡ ΟΠΑΠ" Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ
Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη -από το εδώλιο του κατηγορουμένου- θα βρεθεί σε λίγες μέρες ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτει η "Αυγή" της Κυριακής η ΦΑΕ Πειραιά έχει ζητήσει την ποινική δίωξη του ισχυρού άνδρα του ΟΠΑΠ (ου μην και φίλου του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά...) από το 2010.

Η δίωξη αφορά την καθυστέρηση καταβολή χρεών προς το Δημόσιο εκ μέρους του Δ. Μελισσανίδη, ύψους 8.358.134,49 ευρώ. Πρόκειται για διάφορα χρέη προς το Δημόσιο, τα οποία έχουν φτάσει τα 8,3 εκατ. "με τις πρόσθετες επιβαρύνσεις τους", όπως σημειώνεται στο έγγραφο της ΦΑΕ Πειραιά.
Επομένως όταν τον Μάρτιο και τον Μάιο του 2013 ο υπουργός Οικονομικών υπέγραφε τις δύο υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες ο Δ. Μελισσανίδης μπορούσε να πληρώσει σε όλο και αυξανόμενες δόσεις (από 15 σε 45) την οφειλή του για την Αιγαίον Όιλ Α.Ε., γνώριζε ότι είχε απέναντί του έναν πολίτη εναντίον του οποίου το Δημόσιο είχε ασκήσει ποινική δίωξη. Δεν ζήτησε τον φάκελο πριν υπογράψει; Παρά ταύτα ο υπουργός Οικονομικών όχι μόνο υπέγραψε, αλλά και πούλησε τον ΟΠΑΠ σε μεγαλοφειλέτη του Δημοσίου που αντιμετωπίζει ποινική δίωξη.
Το αίτημα για την ποινική δίωξη του Δ. Μελισσανίδη εστάλη από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά στις 20 Ιουλίου 2010 προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου, θα διεξαχθεί στον Πειραιά και αφορά την επιχείρηση Πετρέλαια Αιγαίου Α.Ε., την οποία ο νυν αγοραστής του ΟΠΑΠ (στο πλαίσιο της κοινοπραξίας με την Emma Delta) είχε μαζί με τον Γιάννη Καρρά, ο οποίος επίσης αντιμετωπίζει ποινική δίωξη από τη ΦΑΕ Πειραιά.
Ο προϊστάμενος της ΦΑΕ Πειραιά υποχρεώθηκε να ζητήσει την ποινική δίωξη προκειμένου να πιέσει για την αποπληρωμή των οφειλών. Επισημαίνεται ότι η ειδοποίηση από τη ΦΑΕ Πειραιά εστάλη το 2008 και οι φορολογικές αρχές περίμεναν δύο ολόκληρα χρόνια για να ζητήσουν την ποινική δίωξη του Δ. Μελισσανίδη.
Αυτό πάντως που ανησυχεί τους εφοριακούς είναι ότι ο τακτικός οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, που διορίσθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά τον Μάιο, ζήτησε στις αρχές Σεπτεμβρίου από τη ΦΑΕ Πειραιά να του σταλούν όλοι οι φάκελοι που αφορούν τον Δ. Μελισσανίδη.
Υπενθυμίζεται ότι τα 8,3 εκατ. ευρώ είναι το πρόστιμο που επιβλήθηκε από τις φορολογικές αρχές στην Πετρέλαια Αιγαίου Α.Ε., η οποία έχει σταματήσει να λειτουργεί. Νομικοί κύκλοι επεσήμαναν ότι η ποινική δίωξη δεν αναιρεί την ύπαρξη της οφειλής. Αυτό σημαίνει πως, ακόμη κι αν αθωωθούν ο Δ. Μελισσανίδης και ο Γ. Καρράς, η οφειλή των 8,3 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο συνεχίζει να υπάρχει.
 http://www.avgi.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
28-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: