Σάββατο, Οκτωβρίου 19, 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ
«Πλήθος καταγγελιών αναφέρουν ότι στο παζάρι του Δήμου Περάματος, που πραγματοποιείται κάθε Κυριακή στη λεωφόρο Σχιστού, κυριάρχησαν οι άνθρωποι της Χρυσής Αυγής, με την ανοχή μάλιστα μέρους της δημοτικής αρχής.

Το αποτέλεσμα είναι να επικρατήσουν οι εκβιασμοί και η έκδοση παράνομων αδειών», καταγγέλλει ο Γιάννης Λαγουδάκης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Πέραμα και μέλος της τοπικής αντιφασιστικής πρωτοβουλίας.


Ο ίδιος αναφέρεται σε πρόσωπα «που πρωτοστατούσαν στη λειτουργία του παζαριού και ορισμένοι από αυτούς κατηγορούνται για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής» και τονίζει ότι προηγήθηκαν καταγγελίες για τη λειτουργία του παζαριού και ειδικότερα για παράνομες άδειες και εκβιασμούς: «Οπως αναφέρεται στις συγκεκριμένες καταγγελίες, τα τελευταία χρόνια και με την ανοχή μερίδας της δημοτικής αρχής μία ομάδα της Χρυσής Αυγής εξέδιδε παράνομες άδειες».

Μπράβοι

Καταγγέλλει επίσης ότι «στη λειτουργία του παζαριού σημειώθηκαν εκβιασμοί και μια σειρά από παρανομίες» και προσθέτει ότι για όλα αυτά ακολούθησαν «μηνύσεις, απειλές και ήδη στοιχειοθετούνται κατηγορίες που αφορούν εκβιασμούς και παράνομες εισπράξεις».

Αναφέρεται σε «μπράβους» οι οποίοι μετείχαν στην επιτροπή του παζαριού, λέγοντας ότι «ο ίδιος ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε άδειες στις οποίες η υπογραφή δεν είναι δική του. Προφανώς κάποιοι την έχουν πλαστογραφήσει».

Οι άδειες για το παζάρι είναι πολλές. Και συνεπώς το ποσό το οποίο μπορεί να εισπραχθεί από παράνομες άδειες είναι τεράστιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Πέραμα είχαν ζητήσει από έναν πολίτη 2.500 ευρώ για έκδοση παράνομης άδειας.

Το θέμα απασχόλησε το δήμαρχο Πειραιά, συγγενή του αιτούντος άδεια, αλλά η υπόθεση δεν ακολούθησε τη δικαστική οδό. «Φημολογείται ότι τα ζήτησε ο υπεύθυνος του παζαριού» επισημαίνει ο Γ. Λαγουδάκης, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για «μεγαλόσωμο άτομο που χαρακτηρίζεται άνθρωπος του υποκόσμου και συμμετέχει στη συγκεκριμένη επιτροπή χορήγησης αδειών». Αρκετοί μάλιστα λένε ότι συμμετείχε για άλλους λόγους.

«Τους γνωρίζουμε»

Μιλήσαμε μαζί του για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή και κατέληξαν στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: «Αποδεικνύεται ότι οι δράστες της δολοφονίας συμμετείχαν στις επιθέσεις που προηγήθηκαν», επισημαίνει ο ίδιος. Λέει ότι έχει καταγραφεί σωρεία περιστατικών τα οποία δεν δημοσιοποιήθηκαν:

«Οι επιθέσεις στην περιοχή ξεκίνησαν εναντίον ενός Πακιστανού λαχειοπώλη. Ακολούθησαν αρκετές βίαιες επιθέσεις και τραυματισμοί μεταναστών που πωλούσαν CD ή τους έβρισκαν την ώρα που αποχωρούσαν από το τέρμα του Περάματος. Επίθεση σημειώθηκε εναντίον νεαρών που διένειμαν φυλλάδια αντιφασιστικού περιεχομένου στη διάρκεια κινητοποίησης».

Ακολούθησαν οι επιθέσεις εναντίον των Αιγυπτίων και του ΠΑΜΕ. Προσθέτει ότι «γνωρίζοντας τις απειλές του Λαγού, μέσα σε καφετέρια του Περάματος, ξέραμε τι θ' ακολουθούσει. Είχαν συναθροισθεί όλοι όσοι λόγω δραστηριοτήτων χαρακτηρίζονται "μπράβοι" και εκφράζουν επικίνδυνες αντιλήψεις, προβάλλοντας βία».

Οσο για τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε τόσα αδικήματα, ο ίδιος λέει ότι όλοι τους γνωρίζουν στο Πέραμα: «Δεν ένιωθαν να απειλούνται και είχαν αποθρασυνθεί. Τώρα λουφάξανε. Αλλά πρόκειται για άτομα που οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν "θρασύδειλα και ύπουλα". Θεωρούμε δεδομένο ότι θα ξαναχτυπήσουν».

Πάντως στην κοινωνία του Περάματος επικρατεί ακόμα ο φόβος που είχαν επιβάλει. Ορισμένοι παίρνουν προληπτικά μέτρα για τυχόν επιθέσεις.
http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
19-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: